ОСТАННІ НОВИНИ

Відкликати голоси за скандальний закон 1558-1 неможливо - нардеп  

|

Верховна рада china.ukrinform.com

Народні депутати не зможуть відкликати свої голоси за законопроект № 1558-1 «Про реструктуризацію зобов’язань по кредитах в іноземній валюті», який був прийнятий учора Верховною Радою. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого заступник голови комітету Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту Павла Пинзеника.

За словами Пинзеника, процедури відкликання голосів не існує.

«Не існує процедури відкликання голосів. З точки зору регламенту це не дасть нічого»,- підкреслив Пинзеник.

Нагадаємо, раніше чотири нардепи – Альона Шкрум, Олександр Черненко, Ігор Луценко та Олег Мусій – пообіцяли відкликати свої голоси за законопроект про реструктуризацію валютних кредитів.

Закон про реструктуризацію валютних кредитів (1558-1) було прийнято Радою на засіданні 2 липня 229 голосами при необхідних 226. Задеклароване відкликання чотирьох голосів зробило би голосування провальним.

Проектом передбачено, що всі банки за письмовою заявою громадян України, які мають невиконані зобов’язання за кредитними договорами в іноземній валюті, зобов’язані впродовж місяця провести реструктуризацію зобов’язання за кредитним договором за офіційним курсом НБУ на дату укладення кредитного договору.

При реструктуризації автори законопроекту пропонують списувати курсову різницю на збитки банків і не підвищувати процентну ставку за користування кредитом.

Міністр фінансів України Наталія Яресько назвала ухвалення Верховною Радою законопроекту про реструктуризацію валютних кредитів популізмом і “викликом справедливості в Україні”.

В офіційній заяві Національного банку України сказано, що закон призведе до збитків банків у розмірі близько 100 млрд грн і зруйнує фінансову систему України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *