ОСТАННІ НОВИНИ

28 українців у Непалі вийшли на контакт, доля ще 17 залишається не відомою

|

МЗС України встановило контакт із 28-ма громадянами України в зруйнованому землетрусом Непалі, ще 17 громадян поки не вийшли на зв’язок. Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає УНІАН.

«На гарячу лінію МЗС і посольства України в Індії постійно надходять дзвінки від рідних і друзів тих громадян, які на час трагедії перебували в Непалі. В результаті вжитих МЗС та посольством заходів встановлено контакт із 28 громадянами України, ще з 17 зв’язку поки що немає», – сказав Перебийніс.

За його словами, МЗС і посольство України в Індії продовжують вживати заходів для визначення місця перебування громадян України.

 «В Непал відряджено консула України в Індії, який має в координації з місцевими органами влади встановити місцезнаходження громадян України та організувати їх евакуацію. Крім цього, нині ми тісно працюємо з усіма країнами, які також евакуюють своїх громадян, для координації взаємодії в цьому напрямку», – сказав Перебийніс.

Раніше МЗС України оголосило про «гарячу лінію», куди можна звертатися, перебуваючи у Непалі чи в разі втрати там зв’язку із рідними.

Вчора і сьогодні вранці у Непалі сталось два потужних землетруси, які забрали життя майже двох тисяч людей, близько п`яти тисяч поранені. Кількість жертв, як припускає влада, може зрости через те, що чимало людей досі залишаються під завалами.

Фото: REUTERS