ОСТАННІ НОВИНИ

Гроші на бойовиків поставляються з Росії - колишній найманець

|

Росія поставляє гроші, які виплачуються найманцям і місцевим бойовикам на Донбасі. Про це розповів колишній найманець із Киргизії Манас в інтерв`ю радіо Свобода.

«З листопада там почалася контрактна система, вони почали формувати нібито повноцінну “армію», – сказав колишній найманець.

За словами чоловіка, усе робиться на базі «народної міліції», де рядовий одержує 400 доларів на місяць, офіцерський склад близько 500 доларів.

“Ці гроші поставляються Росією. Але із грудня взагалі не платили. Усе Росією субсидіюється в повний ріст — від бюлетенів, до зарплат військовим, харчування, сухпайки, усе це курирують, лобіюють російські радники», – розповів він.

Відповідаючи на запитання, чому перестали платити, він сказав, що за однією з версій, після одержання грошей люди не захочуть воювати.

Він розповів, що за час перемир`я багато місцевих жителів прийшли до «армії» заради грошей, одержували протягом двох місяців перемир`я по 500 доларів.

«А коли військові дії почалися, їм здалося, що платять мало, а ризик великий, почали йти. Поки Дебальцеве не взяли, гроші нікому не були заплачені», – сказав він.

При цьому він заявив, що зараз пішов би воювати на стороні України.

«Я б пішов зараз за Україну. Це люди, які захищають цілісність країни, суверенітет. Тепер я можу морально перейти до слова “сепаратист”. Тоді я був сепаратистом», – сказав він.

Фото:fakty.ictv.ua