ОСТАННІ НОВИНИ

Росія брязкає ядерною зброєю перед 9 травня

|

Під наглядом президент РФ Володимира Путіна в Росії проводиться повномасштабна симуляція ядерного удару як відповідь на наступ супротивника.

Про це повідомляє Російський телеканал Звезда.

“Вказівки по підготовці цих заходів були заплановані ще в листопаді минулого року. Цілі цих занять були сформульовані ще в листопаді минулого року. Сьогодні в ході запланованих заходів будуть задіяні всі види і роди Збройних Сил РФ на всій території країни, включаючи сили ядерного стримування”, – сказав президент, відкриваючи тренування.

“До тренування залучаються сили і засоби всіх військових округів, Ракетних військ стратегічного призначення, військ Повітряно-космічної оборони та командування Дальньою авіацією”, – сказав міністр оборони Сергій Шойгу.

В рамках навчань з космодрому Плесецьк запустили міжконтинентальну балістичну ракету “Тополь”, яка успішно вразила ціль на Камчатці. Два пуску ракет провели підводні човни Північного і Тихоокеанського флотів, телеканал також називає їх успішними.

Крім того, ракетні підводні крейсери стратегічного призначення РФ “Тула” і ТФ “Подольськ” запустили з підводного положення ракети з акваторій Баренцева та Охотського морів.

“За даними телеметрії і постів спостереження, головні частини ракет прибули в призначений час на полігони Чижа на півночі Росії і Кура на північному сході Росії”, – цитує РИА Новости представника Міноборони РФ.

Також тратегічний бомбардувальник Ту-95МС здійснив револьверний пуск шести крилатих ракет по наземним цілям, які імітували об`єкти військової інфраструктури супротивника.

Повідомляється, що Путін “дав позитивну оцінку рівню підготовки російських Збройних сил”.

“Ми всі мали можливість переконатися у високій готовності та злагодженості дій угруповання стратегічних наступальних і оборонних сил країни”, – сказав президент Росії на зустрічі з главами Вірменії, Білорусії, Киргизії і Таджикистану, які теж відвідали цю тренування.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко висловив захоплення цими начаннями, сказавши Путіну, що “таке тренування Збройні сили не могли собі дозволити навіть у часи Радянського Союзу”.

“Вона дуже показова, свідчення того, що Росії є чим захищатися, є чим завдати удару тим, хто хоче тут погріти руки, на російській території і вирішити свої питання”, – цитує російський телеканал Лукашенко.

Russia Today повідомляє про підготовку помпезного парад в Москві. У ньому візьмуть участь понад 11 тис. військовослужбовців усіх видів Збройних сил РФ і родів військ, парадні розрахунки інших силових відомств. У складі механізованої колони – близько 150 одиниць озброєння і військової техніки, також у параді візьмуть участь 69 літальних апаратів.

Українська правда  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *