ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові очікують на провокації від «Свободи»?

|

У львівських ЗМІ, а також у соцмережах дедалі більше обговорюється ймовірність провокацій під час сьогоднішнього «маршу вишиванок». Попри заклики втриматись від проведення масових акцій у цей день, марш на честь дивізії «Галичина» все ж відбудеться.

Як пише на своїй сторінці у facebook  український журналіст, громадський діяч та історик Андрій Павлишин, провокація від “Свободи” таки буде. 

«На львівському регіональному телебаченні пустили сюжет про події з парадом вишиванок “пам`яті дивізії СС Галичина і Небесної Сотні” (цитата). Супроводжувалося це двома коментарями. Спершу в студії дуже схвильовано говорив відомий львівський журналіст Андрій Скоп. Він усі місяці перебував на Майдані в Києві, брав активну участь у найгостріших протистояннях, і має моральне право говорити про побратимів з Небесної Сотні, які жили і вмирали поруч із ним. Він прохав не спекулювати Небесною Сотнею з політичними цілями і не ставити її поруч із дивізією СС “Галичина”, бо то окрема тема і сюжет з іншої епохи.
Він говорив це також за дорученням ветеранів дивізії та ветеранів УПА, які вважають, що слід відзначити пам`ять героїв інакше, без фальшивого пафосу, на могилах загиблих дивізійників і у місцях їхніх боїв – у околицях Золочева і Бродів.
А слідом випустили мадам Незабудку, організаторку “маршу вишиванок”, і мадам Лозинську, “ведучу Євромайдану у Львові”. Як хто не знає, то ведучою Євромайдану у Львові була Софія Федина, яка послідовно дотримувалася принципу безпартійності. Але свободівські кадри влаштували ще взимку “контрреволюцію”, обсадили сцену у Львові своїми креатурами, і тепер пустили їх в атаку. Ну це, щоб було зрозуміло, хто стоїть за плечима в дамочок.
Молоді пані несли таке, що волосся стало дибом і не опускається. Вони наполягають на тому, що дивізія СС Галичина і Небесна Сотня гинули (як вони сказали) “на вулицях міста” за свободу України, що учасники маршу вправі використовувати національний і патріотичний антураж для “піднесення духу” українців, і що після вбивства у Слов`янську депутата, який відстоював український прапор, нам треба нагадати, що українці боролися за свою незалежність, “використовуючи ресурси іншої держави” (це майже дослівна цитата) і цього не треба ні соромитися, ні боятися…
На наших очах партія “Свобода” відверто дискредитує Майдан. Нагадаю, що вони у нас на Львівщині рулять. І те, що недолугих мадамів випущено в прайм-тайм суботи на телебачення, і поставлено у ефір без участі опонента і після нього – свідчення неймовірних зусиль “успішно” довершити почату провокацію.
Велике спасибі колегам-журналістам за сюжет-підводку, де було блискуче показано усю небезпеку завтрашнього маршу та дано синхрон офіцера СБУ, який пояснює, в чому полягає небезпека. Особлива подяка знаменитому фотожурналістові Панасу. Він показав, як робляться провокації: на його минулорічному фото нацист із Петербурга, який затесався у парад вишиванок і зробив відповідну картинку. Але, судячи з того, що несла мадам Незабудка, нам не треба пітерських нацистів, у нас вистачає місцевих недоумків».
Нагадаємо, маловідома громадська організація “Срібна земля” подала заявку до міської ради Львова на проведення маршу на честь дивізії «Галичина» та Небесної сотні.
Фото: ГалІнфо 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *