ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські активісти візьмуть суди під охорону

|

У Львові планують організувати охорону приміщень усіх львівських судів уже з сьогоднішнього вечора. Таке рішення пов’язане з інформацією, що планують знищити документи, які містять компромат на суддів.

Про це Zaxid.Net розповів координатор ініціативи Влад Якушев. «Дуже велика ймовірність цього, тому ми хочемо запобігти», – додав він. За його словами, вже зголосилося близько 20 активістів, а зараз ведуться переговори з Євромайданом та Автомайданом, аби вже до вечора організувати охорону.

У приміщеннях планують організувати цілодобове чергування. «Будемо домовлятися з головою суду. Якщо голова суду буде проти, то це означатиме, що він намагається знищити компромат», – зазначив Влад Якушев.

Водночас командир спеціального підрозділу судової міліції «Грифон» УМВС України у Львівській області Назар Коминар сказав Zaxid.Net, що активісти вже давно спільно з «Грифоном» охороняють деякі суди у Львові. «Де вони звернулися було сприяння», – додав він. Однак, які саме суди вже охороняють активісти, не уточнив.

 «Це робиться для того, аби не було захоплення приміщень судів. Робота суду не припинятиметься, але буде під контролем», – сказав координатор львівського Євромайдану Роман Брезіцький.

Нагадаємо, Львів щоночі з 19 лютого патрулюють активісти спільно з міліціонерами. Також створені авто- та велопатрулі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *