ОСТАННІ НОВИНИ

Львову пояснили, що Україну не приєднуватимуть до ЄС

|

Асоціація з Україною – наймасштабніша угода ЄС, з країною, яка не є в Євросоюзі, але наразі питання про приєднання України не стоїть. Про це у Львові під час доповіді «Яким буде ЄС у 2020 році» заявив, колишній голова Генерального директорату з питань розширення в Єврокомісії Майкл Лі, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Угоду про Асоціацію буде підписано. Угода про Асоціацію з Україною – це наймасштабніша угода, яку коли-небудь заключали в ЄС з країною, яка не є в Євросоюзі», – зазначив теперішній радник Фонду «Ефективного управління» Майкл Лі.

На Думку Майкла Лі, якщо ця Угода буде підписана, відбудеться процес зближення України та ЄС. Однак вступити Україні в ЄС наразі неможливо.

«Поки питання про приєднання не стоїть. Тому що в Євросоюзі криза. Наразі перед нами – план дій, аби зблизитися. Але Євросоюз подолає кризу», – переконаний Майкл Лі.

 

Довідка

Майкл Лі – колишній голова Генерального директорату з питань розширення в Єврокомісії, радник Фонду «Ефективне управління».

Майкл Лі працював впродовж 30 років службовцем Європейської Комісії. Його викладацька і наукова робота стосувалися тем європейської інтеграції, закордонної співпраці та теми перебудови у Центральній та Східній Європі. Займався переговорами з прийняття Чехії в Європейський Союз. Був також відповідальним за Європейську політику сусідства, зв’язки з Східною Європою.

Фото: Олександр Мазуренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *