ОСТАННІ НОВИНИ

За мисливські угіддя просять хабар у 10 тисяч баксів

|

В Україні процвітає торгівля мисливськими угіддями за багатотисячні хабарі.
Розмір відкату за тисячу гектарів у найпривабливіших для мисливців областях – Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Черкаській – становить 10-30 тис. доларів. За найласіші землі мисливці готові платити і 70-80 тис. доларів, передає Цензор.НЕТ з посиланням газету «Ділова столиця».
«Придбання мисливського господарства завжди вважалося іміджевим вкладенням, здатним підвищити статус власника », – йдеться у публікації. Однак заробити на таких господарствах не вдалося майже нікому, тому як тільки «царське полювання» надокучає, вони виставляються на продаж.
«Результат таких схем – потрапляння кращих мисливських територій в управління людям, яким за великим рахунком ці угіддя і не потрібні. Награвшись у полювання, вони припиняють фінансування господарств, які потім виставляються на продаж», – пише видання.
За даними Держагентства лісових ресурсів, мисливськими угіддями вважається майже 80% території України (46,8 млн га). До них належать землі лісового фонду, сільгосппризначення і водно-болотні території. Більшість земель контролює Українське товариство мисливців і рибалок та Держлісресурсів. В управлінні «приватників » знаходиться близько 9,7 млн га. При цьому кількість приватних господарств і контрольованих ними територій зростає з року в рік. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *