ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура зупинила незаконне виселення мешканців із гуртожитку

|

Прокуратура не дозволила незаконного виселення мешканців із належного їм житла у гуртожитку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

З огляду на низку публікацій у ЗМІ щодо заяв мешканців гуртожитку на вул. Січових Стрільців у місті Стрий з приводу неправомірності приватизації їх помешкань та спроб незаконного виселення, Стрийським міжрайонним прокурором внесено позов до господарського суду Львівської області з вимогою витребувати на користь держави із незаконного володіння ПАТ «Будівельно-монтажна фірма «Стрийбуд» вказаний гуртожиток, вартістю понад 8,8 млн грн.

У позові прокурор обґрунтовує незаконність наказу Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області, на підставі якого згаданим підприємством було приватизовано будівлю.

Відтак, ставиться вимога про скасування державної реєстрації права колективної власності за ПАТ «Стрийбуд» та визнання права власності на цей гуртожиток за державою.

Окрім цього, з метою забезпечення позову вимагається накласти арешт на спірне нерухоме майно до остаточного рішення суду.

Водночас, до справи на стороні позивача залучено й мешканців цього житлового будинку, права яких порушуються внаслідок незаконної приватизації будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *