ОСТАННІ НОВИНИ

Бориславу таки дадуть статус гірського міста?

|

У Бориславській міській раді у п’ятницю, 19 липня, відбулись громадські слухання “Про надання місту Бориславу статусу гірського населеного пункту”. Про це повідомляє прес-служба Бориславської мерії

Головуючим на нараді був міський голова Борислава Володимир Фірман. Також на слуханнях був присутній депутат Львівської обласної ради Осип Магур, представники органів виконавчої влади, громадських організацій та політичних партій, депутати Бориславської міської ради, мешканці міста.

Володимир Стахович інформував про проведену роботу щодо надання м. Бориславу статусу гірського населеного пункту. Адже 3 липня члени постійної комісії Львівської обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва розглядали звернення депутатів Бориславської міської ради до органів державної влади щодо надання місту Бориславу статусу гірського населеного пункту. Інтереси міста на засіданні комісії обласної ради відстоювали міський голова Борислава Володимир Фірман, начальник відділу економіки міської ради Лев Попель та депутат Львівської обласної Осип Магур, який ще у травні на сесії Львівської обласної ради заявив, що місто Борислав відповідає критеріям гірського населеного пункту і відповідно до Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» має отримати цей статус. Оскільки рішення постійної комісії обласної ради може мати лише рекомендаційний характер, міський голова провів громадські слухання та звернувся до Львівської облдержадміністрації із клопотанням про скерування офіційного подання до Кабінету Міністрів України щодо присвоєння місту Бориславу Львівської області статусу гірського населеного пункту.

Осип Магур інформував про наявність висновків з Львівського гідрометценту, Львівської сейсмологічної станції, НДІ “Західгеодезкартографія” та про погодження Львівською обласною радою поданих документів. «Держава повинна забезпечити виконання вимог Закону України “Про статус гірських населених пунктів в Україні», – наголосив депутат.

Після чого усі присутні одноголосно підтримали міського голову у питанні звернень у всі відповідні інстанції щодо надання нашому місту статусу гірського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *