ОСТАННІ НОВИНИ

Агрогосподарства області сподіваються на «швидкі» прибутки

|

У Львівській області 334 агрогосподарства використовують земельні ділянки площею понад100 гектар. З них лише одне господарство розробило та працює за проектом землеустрою. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації, посилаючись на Головне управління Держземагентства у Львівській області

Цього року ще 15 господарств замовили розробку проектів еколого-економічного обґрунтування сівозмін. Основним стримуючим фактором є вартість виготовлення таких проектів, відсутність мотивації до дотримання культури землеробства заради збереження використовуваних земель, а не отримання «швидких» прибутків.

«Недотримання господарствами правил сівозмін загрожує збереженню родючості ґрунтів. На мою думку, додаткового ефекту можна досягнути через систему контролю за якістю ґрунту – до і після заключення договорів оренди. У разі недотримання агротехнологій, відповідно відбудеться зниження родючості. В такому випадку не продовжувати договорів оренди, землі вилучати з користування, відшкодовувати збитки у сумі коштів необхідних для відновлення попереднього стану земель»,- зазначив перший заступник начальника Головного управління Держземагентства Львівщини Ростислав Тхір.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *