ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура розпочала розслідування за фактом забрудення Полтви

|

Розпочато досудове розслідування за фактом забруднення р. Полтва Львівським комунальним підприємством «Львіводоканал», повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратурою Львівської області продовжуються перевірки на предмет встановлення причин виникнення неприємного запаху у Львові.

Із залученням Державної екологічної інспекції у Львівській області, здійснено перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства при здійсненні скиду зворотних стічних вод у поверхневу водойму (р. Полтва) ЛМКП «Львівводоканал».

Встановлено, що вказаним комунальним підприємством не здійснює належної очистки прийнятих на очисні споруди стоків і скид зворотних стічних вод. Відтак скид стоків здійснюється з перевищенням нормативу вмісту забруднюючих речовин.

Водночас, такі неочищені екологічно небезпечні води спричиняють суттєве забруднення р. Полтва.

У зв`язку з цим, Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено нарахування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення правил охорони вод. Сума збитків складає понад 270 тисяч гривень.

На даний час, матеріали проведеної перевірки прокуратурою Львова зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 242 Кримінального кодексу України, проведення якого доручено Львівському міському управління ГУМВСУ у Львівській області.

Фото: Віталій Грабар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *