ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Бєланов привіз до Львова свій «Золотий м’яч»

|

Сьогодні у Львові перебуває легендарний футболіст Ігор Бєланов. Він привіз до Львова «Золотий м`яч» – приз, володарем якого він став у 1986 році. Бєланов прибув до Львова разом із делегацією з нагоди Днів Одеси у Львові. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Біографічна довідка

І́гор Бєла́нов (25 вересня 1960, Одеса) — радянський футболіст, нападник. Лауреат «Золотого м`яча» 1986. Віце-чемпіон Європи-1988. Володар Кубка кубків-1986. Заслужений майстер спорту СРСР (1986).

Вихованець ДЮСШ СКА (Одеса). Перший тренер — Едуард Іванович Масловський.

Бєланов виступав за одеський «Чорноморець», потім перейшов до київського «Динамо». В перші дні перебування хотів покинути тренувальний табір «Динамо», оскільки після «Чорноморця» навантаження у киян були надто важкими для гравця.

Успішно грав за збірну СРСР. На чемпіонаті світу у Мексиці у 1986 році Бєланов забив 3 голи збірній Бельгії у 1/8 фіналу і став єдиним радянським футболістом, який забив три голи у одному матчі фінальної стадії чемпіонату світу. Третій гол був забитий з пенальті. За блискавичну гру на чемпіонаті світу та неабиякі швидкісні якості, Бєланова прозвали «кульова блискавка». У фіналі Чемпіонату Європи 1988 не забив пенальті в основний час при рахунку 2:0 на користь голландців,— м’яч попав у бутсу воротаря.

 

Фото: Спорт-експрес

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *