ОСТАННІ НОВИНИ

Захисників рослин покарали за пестициди

|

За результатами прокурорської перевірки до відповідальності притягнуто посадовців Державної інспекції захисту рослин Львівської області, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

 Як засвідчили результати перевірки, посадовці вказаного контролюючого органу не завжди ефективно виконують покладені на них обов’язки.

Так, при підтвердженні фактів застосування пестицидів у фермерському господарстві «Ч», що у Жидачівському районі без будь-яких документів, які б свідчили про правомірність використання останніх, посадовці Державної інспекції захисту рослин не внесли керівнику підприємства обов`язковий для виконання припис.

Також виявлено факти не реагування посадовців інспекції на реалізацію пестицидів, які не пройшли державних випробувань і реєстрації та не включені в Перелік пестицидів і агрохімікатів, дозволених для продажу населенню.

Посадовці інспекції при виявленні 8 фактів реалізації недозволених в Україні пестицидів не застосували відповідних заходів до її припинення, а лише обмежились притягненням винних осіб до адміністративної відповідальності.

На усунення тих та інших порушень, виявлених в ході перевірки, прокуратурою Львівської області внесено подання начальнику Державної інспекції захисту рослин Львівської області, за результатами розгляду якого чотири посадових особи інспекції притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *