ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори можуть стати армагеддоном чорного і білого - експерт

|

Чинна українська влада не вміє вести діалог з опозицією, реагуючи на події як бик. Виходячи з цього, майбутні парламентські вибори нагадуватимуть “армагеддон чорного і білого”. Про це в ефірі 5 каналу заявила соціолог Ірина Бекешкіна.

“Демократія – це вміння жити в конфлікті. Адже при демократії конфлікти будуть завжди. Влада повинна вміти розумно на це реагувати. Конфлікт – це постійний діалог влади та опозиції. Але наша влада цього не вміє”, – зауважила експерт.

 Вона порівняла таку поведінку із реакцією бика.

“Я дуже боюсь, що ці вибори пройдуть як армагеддон чорного і білого. Одні люди будуть серцем голосувати за одних, інші – емоціями за інших. Треба виходити за межі поборення чорного”, – наголосила Бекешкіна.

За її словами, для цього необхідно пояснювати суспільству, що влада та опозиція робитимуть після 2012 року, й підключати громадські організації.

Крім того, Бекешкіна, посилаючись на соціологічні дані, відзначила, що кількість виборців, охочих йти на вибори, в Україні зростає.

“Рік тому це число було ще катастрофічно низьким, але, на жаль, це зростання відбувається за рахунок поляризації суспільства”, – наголосила соціолог.

Експерт додала, що майбутнє України залежить від того, чи вдасться громадським рухам, суспільству, яке зараз інтенсивно розвивається, породити з себе такий політичний проект, яким був колись Народний рух України за перебудову.

Gazeta.ua

Фото: StockFreeImages 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *