ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року Львів отримав від оренди землі майже 42 млн грн.

Львівський портал

|

Станом на сьогодні у Львові із три тисячі 524 договорів оренди на землю переукладено 808 договорів з урахуванням нової грошової оцінки землі і близько 200 договорів зараз знаходяться на етапі переукладання. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин у Львівській міській раді Ігор Гуменчук.  

Гуменчук також розповів, що місто розраховує отримати цьогоріч від орендної плати 88 млн грн. За його словами, станом на сьогодні до міського бюджету уже надійшло за п’ять місяців 41,7 млн грн.

«Січень був перехідним місяцем, а з лютого до травня відбувалося перевиконання плану з надходжень орендної плати. Зокрема, у лютому 2011 року стан виконання надходжень до міського бюджету від орендної плати за землю становив 102% від планових показників. У березні надходження від орендної плати становили 106%, у квітні – 112% і у травні – 116%. Це говорить про те, що коли ми мали базову вартість у 470 грн, спершу рішенням сесії був прийнятий коефіцієнт до неї 0,4, а потім у кінці березня – 0,6. Власне, на мій погляд, у цьому коридорі 40-60% отримали оптимальну модель нарахування орендної плати і земельного податку, бо саме від нормативно грошової оцінки з цими коефіцієнтами ідуть масові переукладання договорів», – розповів заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *