ОСТАННІ НОВИНИ

Ціни на харчі у Львівській області дещо впали

Львівський портал

|

 У травні 2011 року на споживчому ринку України та Львівської області темпи зростання споживчих цін знизились. Індекс споживчих цін становив в Україні 100,8%, у Львівській області – 100,4%. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

За п’ять місяців 2011 року приріст споживчих цін (тарифів) в Україні становив 5,5%, у Львівській області – 5,4%. У Львівській області у травні 2011 року порівняно з квітнем приріст цін на продукти харчування знизився і становив 0,2%, проти 2,2% у попередньому місяці.

Упродовж місяця спостерігалось сезонне зниження цін на молочні продукти і яйця (у середньому на 5,6%). На 9,5% здешевіло молоко, на 3,3% – сметана, на 1,8% – сир і м’який сир, на 17,9% – яйця.

У середньому на 4,2% знизились ціни на овочі, що зумовлено значним здешевленням капусти (на 27,5%), огірків і помідорів закритого ґрунту (відповідно на 26,1% і на 4,6%). Проте подорожчали овочі минулорічного врожаю: буряки (на 17,5%), морква (на 16,6%) і картопля (на 10,7%).

Спостерігалось зниження цін на олію та жири, у тому числі, на 3,2% подешевіли тваринні жири, на 2,2% – масло вершкове, на 1,7% – олія соняшникова.

Хліб і хлібопродукти подорожчали у середньому на 1,4%. На 1,7% зросли ціни на хліб житній, житньо-пшеничний, на 1,1% – на батон, на 0,9% – на хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку, на 0,3% – на хліб пшеничний з борошна першого ґатунку. Суттєво піднялись ціни на крупи і макаронні вироби: на 7,6% – пластівці вівсяні, на 5,6% – пшоно, на 4,9% – манні, на 2% – рис, на 1,9% – макаронні вироби, на 1,5% – борошно. В межах 0,6% – 1,8% подорожчали булочні вироби, вафлі, печиво.

Фрукти подорожчали на 4,7% за рахунок подорожчання яблук на 9,9%, цитрусових – на 6,6%. Проте, на 8,9% подешевшав виноград.

Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


Загрузка...