ОСТАННІ НОВИНИ

Німецькі фахівці проведуть у Львові тренінги з реставрації ліпнини та стінопису

Львівський портал

|

З 31 серпня до 10 вересня цього року у Львові проходитиме семінар з реставрації ліпнини та стінопису. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.   

Семінар складатиметься з теоретичної та практичної частин. Під час теоретичної частини буде опрацьовано такі теми, як колористика, технологія, реставрація та дослідження розписів, історичний огляд форм та орнаментів, використання сучасних та альтернативних матеріалів при реставрації та ін. Практична частина семінару полягатиме у проведенні реставрації на конкретних об’єктах. Під пильним керівництвом двох німецьких реставраторів учасники реставруватимуть цінну ліпнину та стінописи в холі школи №21 на вул. Кониського,8.

Відтак, спільний українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» запрошує майстрів з реставрації ліпнини та стінопису на безкоштовні тренінги. Місцеві фірми та приватні особи можуть взяти участь в безкоштовному курсі підвищення кваліфікації, щоб поглибити свої теоретичні та практичні знання в галузі реставрації.

Нагадаємо, німецьке товариство технічної співпраці вже проводило у Львові схожі тренінги з реставрації історичних дерев’яних брам та вікон, а також реставрації та консервації природного каменю протягом минулого року.

На сьогодні у тренінгах німецьких  реставраторів Крістофа Юнґганса та Дірка Брюггемана взяло участь близько 15 столярів та 10 каменярів. У доробку учасників столярного курсу брами на пл. Катедральній, 8, пл. Ринок 39 та 40, а також відреставровані цінні історичні вікна, зокрема, у будинку середньої школи №21. Учасники семінарів з реставрації природного каменю в рамках тренінгу працювали над фасадом на пл. Ринок 40.

Участь у тренінгу є безкоштовною, крім того учасники отримують підбірку теоретичних  матеріалів, використаних під час навчання, та сертифікати.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *