ОСТАННІ НОВИНИ

Василишин знає, хто спалив його автомобілі

Львівський портал

|

Депутат Львівської міської ради Іван Василишин переконаний, що у підпалі двох його автомобілів, які стояли на подвір’ї власного будинку, задіяний міський голова Андрій Садовий та його команда. Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції.

Іван Василишин переконаний, що нічна пожежа є помстою за його позицію. Мова йде про продаж цілісного майнового комплексу «Готель «Львів», у якому містяться ознаки злочину. «Я маю конфлікт з начальником управління комунальної власності Євгеном Климковичем. Я неодноразово робив йому зауваження, що неможна вчиняти незаконних дій, треба добросовісно працювати. Я маю претензії до нього, бо добре знаю, як він працює, як він ставиться до експертних оцінок, які позиції міського голови у нього є, як вони піднімали ціни на нерухомість у Львові, тощо. 12 листопада на сесії Львівської міськради я зачитав запит до прокурора Львова про злочинні дії цієї людини», – розповів Іван Василишин.

За словами депутата, у відповідь Є.Климкович почав «наїжджати» на нього. «Він почав мені говорити, що вони є сильна команда, що за ними стоять люди, що вони можуть усе зробити як законно, так і незаконно. Тобто мені з ними не тягатися», – резюмував І.Василишин.

За його словами, після того, як готель «Львів» був проданий за суттєво занижену ціну, Є.Климкович взявся за приміщення по вулиці Шевській,1. «Там є рішення виконкому про надання цього приміщення в оренду відповідній організації. Є судові спори ще з 2006 року, є судові спори про власність даного будинку, коли вони закінчуються, суд вирішує, що будинок є власністю міської ради, і вона має право вчиняти будь-які дії. Є рішення виконкому і треба його виконувати. Не скасувавши це рішення, Є.Климкович підписує угоду зовсім з іншою юридичною фірмою, яка була опонентом у визнанні права власності за міською радою. Одним словом, була порушена процедура укладення договорів, приміщення зайняте. Я не став про це все мовчати, і, як наслідок, мені підпалили автівки», – зазначив І.Василишин.

Депутат не сумнівається, що це був власне підпал, а не замикання. Це підтвердили і висновки міліції та спеціалістів по вибуховим речовинам, які обстежили машини та місце події. «Щоправда про цей факт спеціаліст не хотів записувати у протокол огляду місця подій. Зробив він це після того, як я настояв на цьому», – розповів І. Василишин.

Також депутат Львівської міськради зауважив, що автівки хоч і були новими, але страхівок не мали. «Вони були справними, ніяких проблем не виникало. І взагалі, я працюю адвокатом з 1995 року, вів різні справи – резонансні і кримінальні, але жодного разу у мене ніяких проблем не виникало, не було жодних скарг, заяв, погроз. Тому те, що у цьому підпалі задіяний А.Садовий і його люди, я не маю сумніву, і я зроблю усе, щоб подібних інцидентів у Львові та області більше не виникало. І зроблю все для того, щоб А.Садового і його команду вигнали з Львівської міської ради», – наголосив Іван Василишин.

Нагадаємо, минулої суботи вночі згоріли автомобілі, що належать депутату І.Василишину та його дружині.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *