ОСТАННІ НОВИНИ

Возницький: в Україні є дві людини, яких турбує культура – це Президент і Писарчук

Львівський портал

|

Директор Львівської картинної галереї, академік Борис Возницький презентував сьогодні журналістам відреставрований за кошти народного депутата України Петра Писарчука Великий палац Золочівського замку. Офіційне ж відкриття палацу має відбутися 18 травня, у Всесвітній день музеїв.

Як зазначив Борис Возницький, з бюджету коштів на реставрацію Великого палацу не виділялося, а усі роботи провели за кошти Петра Писарчука. «Я не знаю, скільки й кому він платив. На те, що зробив Петро Писарчук, пішли мільйони. Він не каже скільки, але це величезна робота. Приходять його робітники і працюють. Зробили другий поверх, ми там облаштували експозицію. Залишилося побілити фасади та встановити водостічні труби, і ми готові до відкриття Золочівського замку», – наголосив Борис Возницький.

Він висловив вдячність меценату і наголосив, що невідомо, скільки б тривала реставрація замку, якби не допомога П.Писарчука.

«В Україні є дві людини, яких турбує культура, це Президент і Писарчук. У нас ніхто цією проблемою не цікавиться. Керівництво області змінюється одне за одним, але тут майже ніхто з керівників області не був. Проблеми відволікають людей від культури», – зазначив Борис Возницький.

Натомість сам Петро Писарчук зазначив, що його заслуги є надто мізерними, порівняно із тою працею, яку вклав Борис Возницький у реставрацію Золочівського замку. «Якщо вимірювати те, що Борис Візницький зберіг для України, то мова йде про мільярди доларів. Якщо б не він, то не зберігся б ні Олеський замок, на Золочівський замок, ні Підгорецький», – наголосив Петро Писарчук.

За інформацією офіційного сайту Петра Писарчука, загалом на реставрацію Золочівського замку народний депутат витратив близько 20 мільйонів гривень. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *