ОСТАННІ НОВИНИ

Заборгованість із зарплати на Львівщині цього року зросла в 2,7 раза

Львівський портал

|

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на Львівщині станом на 1 жовтня становила 60 млн грн. Від початку поточного року вона зросла у 2,7 раза, – про це повідомив сьогодні під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної Координаційної ради за підсумками виконання угоди на 2008 – 2009 рр. заступник голови Об’єднання профспілок Львівщини Михайла Будзан.

За його словами, вчасно не отримали зарплату 27 тисяч працівників, найгірша ситуація простежується в будівельній і транспортній галузях. Водночас на економічно активних підприємствах заборгованість із зарплати зросла до 48 млн грн, до порівняння, у червні на цих підприємствах зафіксовано 25,1 млн грн боргу із зарплати.

Як повідомив начальник головного управління праці та соцзахисту ЛОДА Василь Мартиняк, головною причиною такої невтішної статистики є кілька підприємств. «Недобру «погоду» роблять не всі без винятку підприємства, а лише кілька, які мають найбільші заборгованості. Це ДП «Львівугілля», яке в борговій ямі, а невиплата зарплат там сягнула 12 млн грн, «Львівгаз», де 6,8 млн грн боргу, «Львівські авіалінії» – 12 млн грн боргу», – зазначив В. Мартиняк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *