ОСТАННІ НОВИНИ

«Карітас» вчитиме духовенство протидіяти торгівлі людьми

|

Благодійний фонд «Карітас Самбірсько-дрогобицької єпархії УГКЦ» протягом наступних 5 місяців проводитиме навчання священиків та семінаристів УГКЦ на території усієї України, присвячене проблемам заробітчанства, нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми. Про це йдеться у прес-релізі фонду.

За оцінками фахівців, зокрема уповноваженої з прав людини у Верховній Раді, сьогодні поза межами країни постійно перебуває більше семи мільйонів українців. Але визначити, яка частина з них — добровільні заробітчани, а яка — примусово вивезений «живий товар», наразі є неможливим.

Експорт і транзит рабської сили здійснюється у всіх напрямках, а серед основних «країн-споживачів» — Туреччина, Росія (Москва), Чехія, Італія, Польща, Греція, Ізраїль, Німеччина, скандинавські країни. Предметом торгівлі найчастіше стають жінки (їх експлуатують як швачок, посудомийок, домогосподарок, сурогатних матерів, повій), але втягненими у незаконний бізнес стають також і чоловіки (будівельники, шахтарі, підсобні працівники) і навіть діти (потрапляють у дитячу секс-індустрію, займаються примусовим жебракуванням).

Благодійний фонд «Карітас Самбірсько-дрогобицької єпархії» працює в царині протидії торгівлі людьми майже п’ять років.

«Одними з наших найуспішніших проектів були: проведення вишколу для 240 священиків у Львівській обл., створення програми навчання на тему протидії торгівлі людьми для духовних семінарій УГКЦ та створення мережі п ’ яти центрів запобігання торгівлі людьми у Львівській обл. У всіх цих проектах ключову роль відіграли священики, які дуже позитивно відгукнулись на працю з потенційними мігрантами та потерпілими від торгівлі людьми. Це показало нам необхідність залучати до превентивних заходів священиків та релігійні структури УГКЦ, які своєю працею обіймають майже усі області України», – зазначив отець Ігор Козанкевич, директор Благодійного фонду «Карітас Самбірсько-дрогобицької єпархії».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *