ОСТАННІ НОВИНИ

«Ну, увійдуть внутрішні війська на Хрещатик. А що далі?» - Луценко

|

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко не вірить в ефективність силового сценарію вирішення політичної кризи в Україні, однак заявляє, що виконає будь-який наказ Президента, бо так велить закон. Про це Луценко сказав сьогодні під час прес-конференції у Львові.

«Якщо буде наказ верховного головнокомандувача, тобто Президента, то внутрішні війська його виконають. Я будь-який наказ виконаю як наказ, бо така позиція українського закону. Але водночас я щиро сподіваюся, що будь-які накази Президента будуть враховувати реалії українського життя. А особливо тезу про те, що не можливо застосовувати силові сценарії у вирішенні українських демократичних процесів».

Водночас він гарантував, що навіть якщо «партія війни» під орудою Балоги схилить Президента до якихось радикальних наказів внутрішнім військам, то не буде протистояння силових відомств.

«Якщо навіть оточення Президента і «партія війни» на чолі з Балогою штовхне головнокомандувача на якісь радикальні накази для внутрішніх військ, я не буду противитися жодним порухом для виконання будь-якого наказу. Але гарантую, що поки я – міністр, ні один працівник силових структур не стане проти іншого працівника силових структур. Не буде повторення безумства, коли ДАІ зупиняли внутрішні війська, коли УДО витісняло «Беркут». Цього не буде», – підкреслив міністр внутрішніх справ.

Він також зазначив, що силовий варіант вирішення кризи неефективний. «Я впевнений, що українські реалії нікому не дозволять сумніватися, що силовий сценарій неефективний.

Якщо розшифрувати – ну увійдуть внутрішні війська в Київ, ну прийдуть вони на Хрещатик, а далі що? Це ж не «олов’яні солдати», це громадяни держави, які дали присягу захищати її від зовнішніх ворогів», – сказав міністр.

Він також зауважив, що в будь-якому випадку правоохоронні органи забезпечать громадський порядок. «Я хочу заспокоїти людей : в будь-якому випадку ніяких конфліктів, зіткнень допущено не буде. Це позиція моя і командувача внутрішніх військ, з яким я мав бесіду з цього питання» – сказав Луценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *