ОСТАННІ НОВИНИ

У палаці Бандінеллі експонуватимуть давні львівські фотографії

|

Виставку фотографій «Львів і львів’яни», приурочену 150-річчю першої львівської фотографії, відкриють 10 вересня в палаці Бандінеллі (відділ Львівського історичного музею на пл. Ринок, 2) та в Центрі міської історії (вул. Богомольця, 6).

«У 1841 р. в книгарні Е. Віняжа та К. Вільда на пл. Ринок, 2 для огляду мешканців Львова представили один з перших дагеротипів (попередник фотографії) з виглядом Львова. Саме в цьому приміщенні, де розпочався масовий продаж фотографій, розгорнеться експозиція, приурочена діяльності найдавніших та найвідоміших львівських фотоательє ХІХ – початку ХХ століть», – повідомила куратор виставки Ірина Котлобулатова.

У Центрі міської історії Центрально-Східної Європи всіх охочих чекатиме світ львівської фотографії, художньої та документальної. Експозиція, розгорнута в приміщенні нового конференц-залу, побудована тематично й демонструє рідкісні зображення Львова 1860 – 1990-х років, а також портретні зображення мешканців міста. Експозицію об’єднують панорамні зображення Львова 1861 – 1975 років – загальні краєвиди міста, виконані з повітряної кулі, літака, з найвищих вершин або споруд.

У рамках фотовиставки відбудеться круглий стіл за участі представників львівських музеїв, архівів, видавництв та буде видано каталог виставки, до якого увійдуть усі експоновані фотографії та тексти виступів учасників круглого столу, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *