ОСТАННІ НОВИНИ

У львівській мерії складають правила поводження з тваринами

|

У Львівській міській раді розробляють правила утримання і поводження з домашніми тваринами. Автор документу, депутат міської ради Анатолій Забарило вважає, що вони на один крок наблизять місто до гуманнішого співжиття з чотирилапими друзями. Натомість еколог Мирон Колодко критикує документ, називаючи його дуже теоретичним.

Згідно із пропонованими правилами, у місцях масового скупчення людей, зокрема у транспорті, львів ’ яни будуть зобов ’ язані одягати на своїх собак намордник та короткий поводок, а маленьких песиків і котиків тримати на руках або в спеціальних контейнерах. Крім того, водити на коротких повідках собак чи котів мешканців міста зобов ’ яжуть при перетині вулиці чи вигулі поблизу магістралей.

За правилами особу, яка утримує домашніх тварин, змушуватимуть прибирати за «чотирилапими» екскременти. Особлива увага приділятиметься під’їздам, сходовим кліткам, ліфтам та тротуарам.

Також документ заборонятиме продаж на території Львова тварин у не відведених на те місцях, заводити собак і котів у крамниці, об ’ єкти громадського харчування, установи охорони здоров ’ я, культури і на дитячі майданчики.

А ще на території міста, згідно з правилами, заборонятимуться організація і проведення боїв тварин, видовищних заходів, що передбачають переслідування і умертвіння живих істот.

Також у правилах наголошується, що вилов безпритульних тварин у Львові можуть здійснювати лише працівники комунального підприємства «ЛЕВ» і лише з 5 до 7 ранку.

За порушення вимог правил поводження з тваринами винні особи нестимуть кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність.

Автор документу Анатолій Забарило вважає, що цей документ стане першим кроком міста, який наблизить львів ’ ян до гуманнішого співжиття з домашніми тваринами. «Після цього документу нам треба буде затвердити і вирішити ще цілу купу речей», – сказав він сьогодні на громадських слуханнях проекту ухвали про правила утримання домашніх тварин.

А еколог Мирон Колодко застеріг, що документ може перетворитися на папір, який нікому не буде потрібним. «Якщо не створити реального механізму, який буде відстежувати, як це все виконується, то ці правила приречені на провал», – заявив він.

Правила утримання і поводження з домашніми тваринами будуть винесені на розгляд найближчої сесії міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *