ОСТАННІ НОВИНИ

Посол Німеччини заявляє, що для України двері в НАТО відчинені

|

Надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Райнгард Шеферс заявив, що для України двері до НАТО відчинені. Про це він сказав під час зустрічі з журналістами у центрі політичного прогнозування газети „Високий Замок”. „Підсумовуючи позицію, хочу сказати, що перспективи вступу України в НАТО є, двері відчинені і лише справа України, коли вона у ці двері ввійде” – зауважив він.

Водночас посол зазначив, що не бачить сенсу в тому, щоби Україна, отримавши статус асоційованого члена, за кілька місяців ставала повноправним членом блоку. „Я не вбачаю сенсу в тому, щоби цей план зробити на коліні і відразу після набуття асоційованого членства за кілька місяців Україна стане членом НАТО. Ми великий сенс бачимо в тому, щоби Україна поглиблювала практичну співпрацю в НАТО і тим способом наближалася до НАТО і ЄС. Але це треба робити серйозно. Водночас треба проводити інформаційну кампанію з приводу популяризації НАТО в країні” – підкреслив посол.

Крім того, Р.Шеферс зауважив, що питання вступу України в НАТО має ще два аспекти. Перший полягає у тому, щоби здолати непоінформованість певної частини населення і реакція Росії. Щодо другого, то посол зауважив, що йдеться проте, що кожен новий член НАТО не може мати невирішених проблем із сусідами, відтак переговори з Росією є нормальною справою. „Беручи до уваги той факт, що вступ нового члена сприяє стабільності усього блоку, не мають права бути невирішеними проблеми чи конфлікти із сусідніми державами. Йдеться не про те, подобається чи не подобається Росії вступ України до НАТО, а про те, що блок повинен обговорити питання членства із таким великим сусідом як Росія” – сказав Р.Шеферс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *