ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця квітня вирішать долю опальних облгазів

|

ДК «Газ Україна» до кінця кварталу дала термін ВАТ «Львівгаз» для виконання умов за розрахунками за газ і вкладах в мережі, і до 20 квітня буде ухвалене рішення передавати або не передавати транспортні мережі в управління компанії «Укргазмережі». Це ж стосується й ВАТ «Закарпатгаз», ВАТ «Волиньгаз”, ВАТ «Львівгаз», ВАТ «Івано-Франківськгаз», ВАТ «Чернігівгаз».

Про це на брифінгу в понеділок заявив голова Ради директорів ДК «Газ Україна» Сергій Зубов, передає «proUA».

«До кінця кварталу ми вирішили витримати паузу, подивитися, чи дійсно вони виконають ті умови, про які ми говорили раніше», – сказав він.

«Ми зараз розглянемо результати першого кварталу і до 20 квітня ми ухвалимо рішення», – додав він.

Зубов також зазначив, що компанія «Укргазмережі» поки не отримала ліцензії на транспортування газу. «Компанія не має на меті забрати все або половину мереж – наше завдання підтягти розрахунки і бути впевненим в безпеці мереж», – сказав Бородін. «Це не самоціль, але кампанія має намір це робити і робитиме це прозоро, використовуючи два критерії – рівень розрахунків і вкладення коштів у мережі», – додав він.

«Газ України» має намір позбавити права обслуговувати газові розподільні мережі газопостачальні компанії, які не виконують умови відповідних договорів.

Як повідомлялося, ВАТ «Закарпатгаз», ВАТ «Волиньгаз”, ВАТ «Львівгаз», ВАТ «Івано-Франківськгаз», ВАТ «Чернівцігаз» і ОАО «Чернігівгаз» звинувачують НАК «Нафтогаз України» у спробі збанкрутіти підприємства, а НКРЕ – у спробах позбавити облгази ліцензій на користь компанії «РосУкрЕнерго».

На початку грудня 2006 року 6 облгазів заявили про тиск на них з боку правоохоронних і контролюючих органів, пов’язавши це із спробою компанії «РосУкрЕнерго» встановити контроль над підприємствами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *