ОСТАННІ НОВИНИ

Качур знає, як подолати спекуляції довкола ЖКГ

|

Загальнонаціональна кампанія з громадського обговорення реформування ЖКГ допоможе уникнути спекуляцій у цій сфері. Про це сьогодні заявив радник Президента України, член Ради партії “Наша Україна” Павло Качур на засіданні «круглого столу» «Реформування житлово-комунального господарства. Стан, проблеми, перспективи», передає сайт « Razom ”.

За його словами, «люди мають розуміти, скільки і чому вони платять за комунальні послуги і які послуги вони одержують». Спекуляції є і з боку держави, яка відшкодовує збитки комунальних підприємств. «Незважаючи на те, що це спекулятивна тема, Президент готовий «підставити плече», якщо уряд почне здійснювати реальні кроки», – зазначив Качур.

Проблемою номер один Качур назвав технічне переоснащення ЖКГ. За його словами, при передаванні енергоносія від котельної до будинку втрати становлять 60%. «Якщо ми закриємо цю дірку, тарифи можуть знизитися», – сказав він.

На думку Качура, відповідальність за технічне переоснащення ЖКГ потрібно покласти на комунальні підприємства, місцеву владу і державу. А гроші на переоснащення можна взяти в кредит. Для цього потрібно створити фонд (облігаційний банк), у якому були б «дешеві і довгі кредити». За допомогою цих коштів можна було б стимулювати депресивні регіони і припинити практику спекуляцій на тарифах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *