ОСТАННІ НОВИНИ

Міська влада заперечує інформацію про жертви під час святкувань 750-річчя Львова

|

Під час святкування 750-ти річчя Львова у місцях проведення масових заходів не було жодного смертельного випадку. Як повідомив під час сьогоднішнього брифінгу начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, вся інформація щодо смертельних випадків, які нібито сталися за два дні свята, не відповідає дійсності.

„Звичайно, кількість людей, які звернулисяпо медичну допомогу під час святкування Дня міста, значно відрізняється від кількості звернень у звичайні дні”, – наголосив Володимир Зуб. Зокрема, з місць проведення масових заходіву суботу, 30 вересня, по медичну допомогу звернулося 127 осіб, першого жовтня такої допомоги потребувало 64 особи.

За два дні святкування до медпунктів звернулося сім іноземців. Ніхто з них не був госпіталізований, проте один з учасників лицарського турніру, громадянин Польщі, отримав різану травму. За словами пана Володимира, лікарі надали йому необхідну допомогу, зробили обстеження і хворий поїхав до Польщі. Ще один іноземець постраждав під час моторалі на стадіоні СКА. Також одного чоловіка похилого віку госпіталізували з сердечними проблемами під час концерту Бреговіча. У нього діагностували інфаркт міокарда.

Окрім того,пан Зубспростував інформацію про загибель дітей під час святкування. „Діти лякалися, але суттєвих травм не було. На такі шоу маленьких діток брати не можна”, – сказав Володимир Зуб.

„Були певні проблеми з пересуванням санітарного транспорту, але, незважаючи ні на що, бригади лікарів виїздили на всі виклики, які до них надходили. Не було жодної відмови у наданні допомоги”, – підкреслив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Станом на 30 вересня у Львові, у місцях масових акцій працювало 24 пункти медичної допомоги. Загалом 30 вересня було по всіх цих пунктах було 648 звернень, першогожовтня – 630. З інших міст України 30вересня звернулася 51 людина, першого жовтня – 18 осіб. Водночас за два дні святкування по допомогу звернулося 7 іноземців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *