ОСТАННІ НОВИНИ

Справа про 20 гектарів у Брюховичах знову в суді

|

Вищий адміністративний суд України прийняв ухвалу про повторний розгляд у Шевченківському районному суді справи про 20 гектарів заповідних земель в Брюховичах, які свого часу тамтешня селищна рада вирішила передати компаніям “Буддизайн” і „Новобуддизайн”. Про це повідомила сьогодні під час прес-конференції депутат міської ради Львова Віра Лясковська.

За її словами, підприємці звернулися до цього суду, мотивуючи звернення тим, що під час розгляду справи в попередніх судах було порушено їх процесуальні права. Учора суд прийняв рішення задовольнити позов частково і передав справу на розгляд до Шевченківського районного суду.

При цьому В.Лясковська зазначила, що минулого року Верховний Суд України відхилив касаційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду з цього приводу, не знайшовши підстав для перегляду справи, а Вищий адміністративний суд знайшов.

„У мене склалося враження, що то відбувався якийсь аукціон, а не суд, настільки це все виглядало огидно та аморально” – сказала Віра Лясковська. Проте вона висловила сподівання, що львівські суди свого рішення не змінять, як уже зробили це, попри тиск.

Її колега з депутатського корпусу Тетяна Крушельницька зазначила, що зараз у провадженні міжрайонної природоохоронної прокуратури перебуває кримінальна справа проти посадових осіб Брюховецької селищної ради та посадових осіб згаданих підприємств. Як вважають працівники прокуратури, посадовці за попередньою змовою передали понад шість гектарів земель зі згаданих 20 під житлову забудову, чим завдали державі збитків на понад 600 тисяч гривень.

Віра Лясковська розповіла журналістам, що минулого року за час усіх судів до неї неодноразово зверталися дуже відомі люди з пропозиціями забути про цю справу, однак вона не піддалася. „Хабарів не пропонували” – сказала вона, але розповіла, що „чоловік у генеральських лампасах” пропонували знайти на компроміс у цій справі.

Депутатка вважає, що частину ділянок уже встигли продати бажаючим і ті тепер бідкаються , як повернути ці гроші. На її думку, у цій справі замішані і теперішні кияни зі Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *