ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради проголосували за звільнення керівника „Меморіалу”

|

Сорок чотири депутати Львівської обласної ради проголосували за пропозицію депутата Віри Лясковської щодо звільнення керівника Львівської обласної історико-просвітницької правозахисної організації „Меморіал” імені В.Стуса Євгена Гриніва.

Начальник контрольно-ревізійного управління у Львівській області Євген Романів відзвітував сьогодні під час сесії облради про результати перевірки фінансово-господарської діяльності „Меморіалу”, внаслідок якої, за його словами, із 50 тисяч гривень, які виділили минулого року організація використала 35 тисяч гривень не за призначенням.

Зокрема, 13 тисяч гривень були витрачені для закупівлі домовин, які пізніше демонтували, оскільки для них не було місця, щоб зберігати. Ще 22 тисячі гривень організація потратила на закупівлю зошитів, проте, за словами начальника КРУ на Львівщині, на обліку цих коштів не було. Відповідні матеріали обласна КРУ передала до Галицької прокуратури міста Львова.

Депутат Лариса Федорів наприкінці свого виступу зазначила, що „пан Гринів не має ніякого морального права очолювати таку організуцію, як „Меморіал” та запропонувала звільнити його із займаної посади. Зрештою 44 депутати підтримали її пропозицію, проголосувавши „за”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *