ОСТАННІ НОВИНИ

28 учнів взяли участь у конкурсі з української мови ім. Петра Яцика

|

Загальнонаціональний етап VІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь 28 учнів-переможців обласного етапу, був проведений 21 січня. Про це повідомила прес-служба ЛОДА з посиланням на заступника начальника головного управління освіти та науки облдержадміністрації Богдану Біляк.

Найбільше призових місць здобули учні загальноосвітніх навчальних закладів міст і районів: Жидачівського району (3 переможці, що складає 37% від усіх учасників), м. Дрогобича (2 переможці – 22%), м. Червонограда (2 переможці – 22%), Жовківського району (2 переможці – 22%), м. Львова (12 переможців, що складає 19% від усіх учасників). По одному призовому місцю здобули команди м. Трускавця, Нового Роздолу, Бродівського, Самбірського, Сокальського, Стрийського, Яворівського районів, що складає 11% від усіх учасників.

Цього ж дня о 14 годині в приміщенні Львівського державного палацу учнівської творчості відбулися урочистості з нагоди підсумків обласного етапу конкурсу, на які були запрошені учні-переможці, учасники обласного етапу VІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, переможці радіодиктанту, батьки, педагогічні працівники. Під час урочистостей нагороджено переможців обласного етапу конкурсу та радіодиктанту призами, преміями та дипломами.

Обласний конкурс «радіодиктант» для мешканців області проводиться з ініціативи головного управління освіти і науки лише на Львівщині. Конкурс проведено 9 листопада у День української писемності та мови. Цього року збільшилася кількість учасників – понад 4.5 тис. осіб віком від 7 до 81 року. Найактивнішу участь взяли мешканці міст Червонограда, Самбора, Дрогобича, Трускавця, Буського, Городоцького, Жидачівського, Жовківського, Кам’янка-Бузького, Яворівського районів.

В організації загальнонаціонального етапу конкурсу та урочистостей взяв участь голова Наглядової ради Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в Україні, головний редактор журналу «Київ» Віктор Баранов, який привітав і вручив переможцям-конкурсантам нагороди від Ліги українських меценатів.

Учнів-переможці та переможців радіодиктанту також нагороджено дипломами і пам’ятними подарунками від головного управління освіти і науки облдержадміністрації.

Для учасників і переможців конкурсу організовано святковий концерт, в якому взяли участь відомі співаки Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької та художні колективи Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *