ОСТАННІ НОВИНИ

Для будівництва дороги „Краковець-Київ” шукають нового інвестора

|

Будівництво концесійної дороги „Краковець-Київ”, яке тимчасово призупинене, незабаром матиме нового інвестора. Керівництво консорціуму „Трансмагістраль”, яка опікується будівництвом дороги, вирішило розірвати договір з іспанською фірмою „Nekso”, яка виступала генпідрядником будівництва дороги.

Як повідомив „Гал-іnfo” віце-президент консорціуму Володимир Федюк, іспанські інвестори пропонували розпочати фінансування дороги лише з 2007 року. „Це виглядає дуже ненадійно”, — сказав Володимир Федюк. За словами Володимира Федюка, зараз готуються документи на проведення тендеру на визначення генпідрядника будівництва дороги „Краковець-Київ”. Хоча дата проведення тендеру наразі не відома, віце-президент консорціуму запевнив, що це буде ще цього року.

Голова Яворівської РДА Ростислав Новоженець також вважає, що для реалізації проекту, який був започаткований ще 1999 році необхідно знайти нового інвестора. Оскільки будівництво дороги, за словами Новоженця, заморожено з вини іспанської фірми „Nekso”, яка досі не почала виконувати своїх зобов’язань.

Проектно-пошукові роботи з будівництва концесійної дороги завершилися ще в 2003 році. Кабінет міністрів затвердив проектну документацію на відведення землі площею 755 гектарів. Вже вирубано близько одного квадратного кілометра лісу, зараз ведуться роботи з винесення інженерних комунікацій. Проте, як вважає Ростислав Новоженець, питання про заміну інвестора зараз потрібно піднімати на рівні Кабінету міністрів.

Наступної середи питання будівництва концесійної дороги розглядатиметься на нараді в першого заступника голови ЛОДА Мирослава Сеника. Згідно з концесійним договором, частка держави у фінансуванні будівництва дороги становить 40 відсотків, 60 відсотків робіт — фінансує генеральний підрядник. Від 1999 року на будівництво було затрачено близько 10 мільйонів гривень, з яких 5,5 мільйонів гривень – державні кошти, 4,5 мільйонів гривень – затрати приватних фірм, учасників консорціуму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *