ОСТАННІ НОВИНИ

Італійці заопікувалися дітьми з дитбудинку

|

Кошти, зібрані працівниками посольства Італії в Україні, сьогодні були передані комунальному будинку дитини №2, що на вулиці Антоновича. Ініціатива цього благодійного вчинку з’явилася у консульського кореспондента по Західній Україні від посольства Італії в місті Києві Джанлуки Сарделлі. Зусиллями пана Джанлуки та його товаришів для будинку дитини було зібрано близько 8 тисяч гривень.

На ці гроші головним лікарем будинку дитини №2 придбано будівельні матеріали та обладнання для ремонту приміщень старшої групи, а також інші необхідні речі.

У будинку дитини, що був створений у 1947 році, нині перебуває 83 дитини. Дитбудинок спеціалізується на допомозі дітям з ураженням центральної нервової системи і порушенням психіки. Як повідомила головний лікар будинку Мирослава Павлик, у будинку дитини перебувають діти віком від 5 днів (вони потрапляють сюди одразу із пологового будинку) до 3 років, а діти-інваліди – до 4 років. Як правило, після закінчення терміну перебування у будинку, діти переводяться у дошкільні установи. Однак певну кількість дітей віддають на всиновлення. Зокрема, минулого року було всиновлено 19 малят, причому майже половину із них – іноземцями.

Допомагаючи дітям, які позбавлені батьківської опіки з різних причин, італійці в особі ініціаторів цієї доброчинної акції консульського кореспондента Джанлуки Сарделлі та Франческо Фекьо із дружиною Даніеллою сподіваються на налагодження контактів із українською стороною. “Ми маємо надію на добре майбутнє започаткованої справи, адже це тільки початок і чогось конкретного ще не було зроблено”, – зауважив Сарделлі, – наша допомога на цьому не закінчиться, ми продовжуватимемо працювати із будинками дитини і надавати їм допомогу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *