ОСТАННІ НОВИНИ

Розглядатимуть ситуацію з охороною землі на Львівщині

|

Серед екологічних пріоритетів області однією з проблем є дотримання законодавства України про охорону земель та екологічної реабілітації територій в зоні діяльності гірничо-хімічних та гірничовидобувних підприємств. Сьогодні під час виїзної колегії міністерства охорони навколишнього природного середовища України керівники 26 обласних управлінь екології та природних ресурсів за участю міністра, керівників облдержадміністрації та громадськості розглядатимуть питання дотримання у Львівській області вимог законодавства України про охорону земель та стан реалізації комплексних проектів з відновлення порушених ландшафтів в зоні впливу гірничо-хімічних підприємств Львівщини – повідомляє прес-служба ЛОДА.

За роки земельної реформи структура грунтів та їх екологічний стан в області суттєво змінилися. Більшість земель сільськогосподарського призначення передано у приватну власність. У землекористуванні помічають екологічно небезпечні негативні явища, які погіршують родючість грунтів: недотримання сівозмін, недостатнє внесення органічних і мінеральних добрив, розорювання крутосхилів та заплав річок, значне поширення різних видів деградації земель та водної ерозії.

Важливим питанням також залишається стан природо-заповідного фонду. На сьогодні назріла нагальна необхідність у проведенні інвентаризації територій та об’єктів ПЗФ Львівської області, уточнення їх площ, меж, з нанесенням їх на планово-картографічні матеріали та, в разі необхідності, приведення у відповідність до вимог Закону України “Про природно-заповідний фонд України”.

Під час проведення Колегії відбудеться підписання угоди про співпрацю між Міністерством охорони навколишнього природного середовища України та Львівською ОДА. Заплановано також виїзд на Яворівське ДГХП „Сірка”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *