Степан Сус: «Для Збройних сил України Великдень – це пам'ять про тих, хто сьогодні захищає мир і спокій в нашій країні»

|

Настоятель храму святих апостолів Петра і Павла, військовий капелан (УГКЦ) Степан Сус про святкування Великодня військових капеланів разом з бійцями АТО:

«Приємно те, що цього року, ми святкуємо Великдень разом з військовими капеланами Канади та США. Весь світ буде сідати родинами за святковий стіл для того, щоб подякувати Богу за радість, за мир і за все те, що Господь нам приніс із воскресінням.

Для нас, для Збройних сил України, Великдень – це пам’ять про тих, хто сьогодні захищає мир і спокій в нашій країні. Я б сказав, що наш Великдень почався за тиждень до самого Великодня, тому що ми майже кожен день відправляємо у зону АТО буси, фургони та автобуси з різними святковими стравами. Дарунки їдуть з різних сіл, з різних громад Західної України для того, щоб наші військовослужбовці разом з цими речами відчули любов, теплоту, увагу всіх українців.

Якщо хтось думає, що війна закінчилась, то він дуже помиляється. Якщо хтось думає, що байдужість перемогла, – також помиляється. Ті численні транспортні засоби, які відправляються за Схід кожен день, є знаком того, що люди переживають і є поруч, разом з нашими захисниками.

Приємно, що на полігоні ми зможемо святкувати Пасху разом з нашими друзями – американськими та канадськими військовослужбовцями. Ми будемо ділитися нашими пасками з ними, а вони поділяться своїми стравами з нами, що дозволить нам відчути багатство нашої, християнської культури, яка нас об’єднує і родить сильнішими».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *