Львів використовує кредит Світового банку неефективно

|

Рахункова палата України твердить, що гроші, призначені для реалізації проекту покращання водопостачання у Львові, використані неповністю, несвоєчасно і неефективно. Про це повідомила прес-служба Рахункової палати.

У повідомленні зазначено, що впродовж 2002 — 2007 років із 40,8 млн дол., передбачених на проект, використано 80% коштів, зокрема із 24,3 млн дол. коштів позики МБРР освоєно 19,3 млн дол. (79%). Для співфінансування української частини проекту із бюджету Львова та коштів ЛМКП „Львівводоканал” виділено 38,2 млн грн. — лише половину необхідних коштів. „Оцінка впровадження Проекту, дана фахівцями Рахункової палати, свідчить, що його цілей у передбачуваних техніко-економічних обґрунтуваннях обсягах по жодному з показників і параметрів не досягнуто”, – йдеться у повідомленні.

РПУ зазначає, що в 2006 році обсяг водопостачання „Львівводоканалу” менший від передбачених розмірів на 27,6%, обсяг водовідведення — на 45%, а втрати води перевищили передбачуваний рівень на 7%. „Загальні цілі Проекту — реконструкція насосних станцій, заміна водопроводів і поліпшення стану розрахунків за надані послуги, у повному обсязі не досягнуто, а фінансовий стан підприємства в останні роки навіть погіршився”, – констатує Рахункова палата. Відтак вона робить висновок, що в питанні реалізації проекту покращання водопостачання у Львові відсутня системність прийняття рішень із боку МінЖКГ, Мінекономіки, Мінфіну, Львівської міськради, до того ж усі вони самоусунулися від впливу на своєчасне, повне й ефективне використання інвестиційних коштів. За оцінкою Рахункової палати, допущені організаційні та фінансові прорахунки всіма учасниками реалізації проекту під час його підготовки та безпосереднього виконання призвели до додаткових фінансових втрат через сплату комі­сійних за резервування невикористаних своєчасно та у повному обсязі позичкових коштів на загальну суму майже 1 млн грн і збитків „Львівводоканалу” на 1,6 млн. грн у зв’язку з несвоєчасним і неякісним виконанням робіт фірмою-підрядником.

УКБ міськради витратило зайвих 276 тисяч

Контрольно-ревізійне управління у Львівській області в управлінні капітального будівництва департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради провело ревізію використання коштів субвенції на збереження історичної забудови міст, об’єктів історико-культурної спадщини, впорядкування історичних населених місць України та соціальний розвиток, виділених у 2006 році з державного бюджету місцевим бюджетам. Як повідомляє прес-служба КРУ у Львівській області, під час ревізії виявлено, що внаслідок завищення підрядними організаціями обсягів виконаних ремонтно-будівельних і реставраційних робіт і застосування невідповідних ресурсних норм управлінням зайво витрачено 276 тис. грн бюджетних коштів.

Наприклад, під час реконструкції вул. Городоцької підрядною організацією завищено обсяги робіт із очищення бруківки на 76 тис. грн.

За реставраційні роботи будівлі театру ім. М.Заньковецької через завищення вартості робіт підрядникам переплачено понад 32 тис. грн, а за реконструкцію будинку Ратуші — майже 25 тис. грн.

У грудні 2006 року УКБ майже 150 тис. грн перераховано підприємству за виготовлення детального плану території ландшафтно-історичного комплексу та парку „Високий Замок”. Однак, фактично нині ця робота не виконана.

Крім того, допущено інші порушення фінансової дисципліни — майже на 36 млн грн занижено в обліку вартість активів.

Під час ревізії відшкодовано 426 тис. грн. незаконних видатків і цілком усунуто інші порушення фінансової дисципліни.

За наслідками ревізії на 8 осіб склали протоколи про адміністративні правопорушення.

Матеріали ревізії передали в прокуратуру м. Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *