Місту бракує грошей - "Поступ", 7 червня

|

П`ятдесят два мільйони гривень недоотримала міська скарбниця за перший квартал цього року, — заявив голова бюджетної комісії Львівської міської ради Володимир Тринька. На його думку, брак грошей може спричинитися до того, що затягнеться фінансування деяких об`єктів, а також він ставить під сумнів виконання програми “Вода”.

У тому, що в скарбниці недорахувалися понад п`ятдесяти мільйонів гривень, значною мірою винне керівництво земельного управління та управління комунального майна міськради, — вважає депутат, член бюджетної комісії Зеновій Гузар. Адже основна частина заборгованих коштів не надійшла саме від оренди приміщень та продажу землі. Зі Зеновієм Гузаром погоджується і Володимир Тринька.

“Наші управлінці воліють продавати майно замість того, щоб мати стабільний прибуток у вигляді довгострокової оренди”, — каже він. А щодо землі, то її вартість у Львові, за словами голови бюджетної комісії, давно уже перевищила ринкову. Отож він пропонує знизити вартість землі і цим збільшити попит на неї.

“Розміри міського бюджету є цілком реальними, просто земельному управлінню та управлінню комунального майна потрібно нормально працювати щодо його наповнення”, — заявив у коментарі “Поступу” Зеновій Гузар. Управлінці з мерії натомість виявилися неготовими коментувати ситуацію щодо недопоступлення коштів у бюджет.

Ця своєрідна бюджетна криза місцевого значення може мати досить сумні наслідки для міста, — вважає Гузар. Якщо не надійде достатньо грошей у спецфонд, не ремонтуватимуть дахів, котелень, будинків. А отже, не відомо, як місто переживе зиму. “Надходження до бюджету, звичайно, вирівняються, покращення становища можна буде побачити уже за підсумками трьох кварталів. Однак проблема в тому, що ремонтні роботи потрібно виконувати влітку, тобто зараз, а грошей на це немає”, — каже він.

Гузар також наголосив, що питання недофінансування депутати із земельної комісії не раз пробували порушувати на сесії, однак, за словами пана Гузара, у міського голови, мабуть, є важливіші справи, аніж наповнення бюджету. Замість дбати про це він скаржиться на суди. Мовляв, арешт рахунків і майна міської ради є головною причиною браку грошей.

Що ж до об`єктів, ремонт яких планують завершити до святкування 750-річного ювілею міста, то проблем з їх ремонтом не виникатиме. Принаймні, як стверджує Володимир Тринька, заплановані 50 мільйонів на ремонт з Києва надійдуть. А тому є надія, що вулицю Городоцьку, а також будинки і комунікації центральної частини міста таки відремонтують.

Що ж думають стосовно недопоступлень коштів у міський бюджет у міськвиконкомі, “Поступу”, на жаль, з`ясувати не вдалося. Заступник міського голови з фінансових питань Любов Максимович повідомила нам, що нічого про цифру 52 мільйони не знає, а тому не може коментувати заяви пан Триньки.

Ірина СИРИВКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *