Як Порошенко проводив тест-драйв броньовика Humvee

|

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» Президент Петро Порошенко зустрів літак Військово-повітряних сил США з першою партією американських броньованих автомобілів. Там же Петро Порошенко провів тест-драйв американської броньованої машини Humvee. Про це інформує кореспондент Львівського порталу з посиланням на прес-службу П.Порошенка.

Президент оглянув автомобілі, а також бойовий модуль українського виробництва, яким буде доукомплектовано машини.

«За кермом я побачив, що це надзвичайно ефективна потужна бойова машина, яку сьогодні чекають в українському війську», – зазначив Порошенко після того, як власноруч випробував один із джипів.

 

Броньовані автомобілі надійшли відповідно до рішення США про передачу Україні оборонних засобів. Всього прибули 10 автомобілів з посиленою бронею, 8 з яких після оснащення озброєнням українського виробництва будуть направлені в підрозділи Високомобільних десантних військ, 2 – спеціальним підрозділам Служби безпеки України. Президент передав командирам підрозділів сертифікати на вказані автомобілі.

Загалом США планують поставити 230 автомобілів HMMWV, з них 30 – з посиленою бронею. Очікується, що ще дві партії по 10 машин з посиленою бронею прибудуть в Україну до квітня, а решта 200 автомобілів – протягом 45 днів.

Глава держави під час церемонії зустрічі зазначив, що надання цієї техніки засвідчило реальну підтримку України з боку США у боротьбі за територіальну цілісність та суверенітет. «Всебічний діалог між Києвом і Вашингтоном та надання Сполученими Штатами підтримки Україні є справжнім, реальним підтвердженням стратегічного партнерства між нашими країнами», – наголосив Президент.

 

Відео: Адміністрація Президента України