Одне з кращих медичних укриттів Львова шокує своєю убогістю

|

Сьогодні львівським журналістам дозволили «понишпорити» підвалами Комунальної поліклініки на проспекті Червоної Калини, 68. Укриття на випадок надзвичайної ситуації, що тут розташоване, вважається одним з найкращих серед тих, за які відповідає управління охорони здоров’я міста. Принаймні, у цьому журналістів запевнив його начальник Володимир Зуб. Екскурсію для медійників головний медик Львова провів особисто.   

За словами В.Зуба, усі укриття, за які відповідає управління охорони здоров’я, більш-менш виглядають однаково. За рік їх почистили та відновили настільки, наскільки це було можливо. Забрали усі зайві речі – зараз у підвалах є лише предмети першої необхідності. Щоправда, їхній вигляд нерідко справляє гнітюче враження. 

 

Так виглядає пункт управління. У цьому невеличкому приміщенні розмістили стіл, кілька стільців, радіо, телефон і вазон – «для зняття емоційної напруги». Також є свій запас питної води і туалетного паперу. 

 

А це приміщення називається ізолятором для тимчасового перебування. Тут здебільшого ліжка.   

В укритті №3 меблів небагато – лише лавки, кілька стільців, мішки з піском, шафа і вішаки. 

 

Зі слів Володимира Зуба, у кожному з 42-х укриттів, за які відповідає управління охорони здоров’я, обов`язково передбачений запас свічок, ліхтариків, технічної і питної води. Укриття під поліклінікою на проспекті Червоної Калини розраховане на одночасне перебування приблизно 400 осіб з числа медперсоналу плюс усіх пацієнтів, які на момент виникнення надзвичайної ситуації можуть бути в медичному закладі.

 

Фото: Львівський портал