В Україні висадили понад 5 тисяч молодих дерев (фото)

Андрій КОТЕНСЬКИЙ, «Львівський портал»

|

У Бурштині, з ініціативи компанії ДТЕК, стартувала волонтерська акція «Зелене місто». Самі бурштинці, котрі радо взяли участь, переконані, що завдяки такій акції покращиться екологія в їхньому місті. А озеленення Бурштина сприятиме комфорту проживання людей та змінить у багатьох ставлення до навколишнього середовища.

 Аналогічні акції ДТЕК провів по всій Україні. Про це, під час висадки саджанців 55 червоно-жовтих кулястих кленів в Бурштині, розповів заступник начальника електричного цеху ДТЕК Бурштинської ТЕС Володимир Пенянський.

 За словами Володимира Пенянського, Бурштин зазеленів десятками молодих дерев завдяки волонтерській акції,в котрій взяли участь працівники станції, міська влада та небайдужі мешканці міста.

«ДТЕК постійно працює над підвищенням якості життя в містах, де працюють його підприємства. Посадка дерев в Бурштині посприяє покращенню екологічної ситуації не лише в нашому місті. Загалом до акції «Зелене місто», яка відбувається в 28-ми містах по всій Україні зголосилось понад шістьтисяч волонтерів-працівників нашої великої компанії, які висадили понад п’ять тисяч молодих саджанців дерев та кущів», – повідомив він.

Висаджувати молоді саджанці дерев у Бурштині розпочали вздовж центральної дороги. Таким чином у мерії вирішили не лише покращити екологію, а й відгородити прилеглі будинки від шуму, а заодно й прикрасити міську частину дороги Львів – Івано-Франківськ.

За словами мера Бурштина Петра Курляка, волонтери розпочали посадку дерев вздовж дороги Львів – Івано-Франківськ, котра проходить через Бурштин і відтепер усі подорожуючі зможуть любуватись зеленим містом.

«Для нашого міста та громади неважливо які дерева садити, головне, щоб вони були життєздатними та прижилися, приносили користь і на них було приємно дивитись. Я задоволений, що працівники електростанції та громада так активно долучились до всеукраїнської акції ДТЕК. Люди усвідомлюють, що ми це робимо в першу чергу для себе і наших дітей»,  – розповів мер.

Також мер Бурштина висловив вдячність усім, хто долучився до цієї акції і власноруч, озброюючись лопатою, взявся за саджання дерев та ще долучив до цього своїх дітей та друзів.

«Я щиро вдячний компанії ДТЕК і працівникам Бурштинської ТЕС та мешканцям міста за цю участь, ініціативу та чітку громадську позицію. Такими спільними зусиллями ми робимо місце свого проживання більш комфортним», – відзначив мер.

Окрім центральної дороги, десятки дерев було висаджено поблизу місць відпочинку та міських скверах. Загалом у рамках акції ДТЕК «Зелене місто» в Бурштині було висаджено 55 саджанців клену. До участі в заході зголосилось понад сотня добровольців. Особливо така атракція сподобалась дітям, які завзято допомагали дорослим.

Варто відзначити, що час висадки дерев було обрано не випадково. Середина жовтня, коли рух соку в деревах зупинився, – найкращий період для посадки цих порід.

Анологічні акції цього дня відбулись в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Криму й загалом у 28 містах України. Волонтери ДТЕК висадили понад 5 тисяч саджанців берези, горобини, осики, катальпи, клена, липи, дуба, ясена, барбарису, ялівцю та інших .

Довідка

ДТЕК – найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко. У ДТЕК працюють 140 тисяч осіб.

Основною продукцією ДТЕК є електроенергія. До портфеля активів компанії входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 1 ВЕС проектною встановленою потужністю 200 МВт; 5 підприємств з передавання та продажу електроенергії, які обслуговують понад 5,2 млн клієнтів – фізичних і юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *