Баскетбол. ЧС-2014. Україна програє США і пакує валізи

|

Національна чоловіча збірна України з баскетболу не змогла подолати груповий етап на дебютному для себе Чемпіонаті світу, повідомляє Чемпіон.

В Іспанії для підопічних Майка Фрателло усе починалося непогано, навіть чудово. Звитяги над Домініканською Республікою та чинними віце-чемпіонами світу з Туреччини зробили з України головного фаворита у боротьбі за друге місце у групі.

І не вплинула на шанси українців поразка від Фінляндії, яка трапилася між вищезгаданими перемогами. У четвертому поєдинку – проти Нової Зеландії – усі ставили саме на “синьо-жовтих”. Проте досить несподіваний програш від на той момент аутсайдера, який не знав смаку перемог, залишив великі питання у подальшій долі на турнірі. До того ж, програла Україна з різницею у 12 пунктів, що також мало негативне значення. Як виявилося, і вирішальне.

Тепер усі сподівання прихильники українського баскетболу покладали на Фінляндію, яка зустрічалася з Новою Зеландією у п`ятому турі. Нам потрібна була тільки звитяга скандинавів. Проте новозеландці вели у рахунку протягом усієї зустрічі. Європейці змогли скоротити відставання лише в останній чверті. Більше того, вони ледь не вийшли вперед. За чотири секунди до сирени Фінляндія програвала два очки та мала атаку, яку, втім, неточно завершив Копонен.

Тріумф Нової Зеландії означав, що далі йде саме ця команда. А Фінляндія, як і Україна повинні були пакувати валізи та їхати додому. Був, звичайно, ще один варіант – обіграти зіркову команду США… Знаєте, це було за межами реальності, ближче до фантастики десь. Тому хотілося, щоб команда Фрателло просто показала хороший баскетбол в останньому для себе матчі ЧС-2014.

Воно його і показала, особливо у перші хвилин 15. На старті зустрічі цілих дві хвилини не могли розмочити нульовий раухнок баскетболісти. Потім Ірвінг з лінії штрафних кидків набрав перші очки, на що точним двоочковим відповів Липовий. А Кравцов і взагалі вперше в історії вивів вперед Україну у протистояннях із зірками НБА. Ще одна успішна гра від В`ячеслава під чужим щитом з “енд-ваном”, і 7:2 на користь “синьо-жовтих”! Як не дивно, а наші баскетболісти продовжували тримати суперників, і на невеличку перерву команди відправилися, коли цифри на табло показували 19:14.

У другій чверті протягом довгого часу українці також були попереду, однак американці потихеньку наздогнали, а Каррі за чотири хвилини до кінця першої половини повернув лідерство своїй команді. У першу чергу це сталося тому, що наші гравці почали часто завершувати свої атаки авантюрними кидками. Почали грішити вони саме у тому компоненті, у якому з таким супротивником цього робити ой як не можна. А ті собі пішли у відрив. 32:44, і розпочалася велика перерва.

Ну а після перерви збірна США продовжувала збільшувати перевагу. У третій десятихвилинці був лише один хороший відрізок. Спочатку два поспіль триочкові залетіли від Забірченка та Джетера, а чудовий хитрий пас Дмитра над головами та руками американців дозволив зробити слем-данк Кравцову. В`ячеслав на цьому не зупинився та поставив блок-шот Хардену. Юджин Джетер, до речі, активізувався, влучивши кілька спроб. Однак останні хвилини чверті українцям не вдалися, і Штати ще збільшили відрив – 54:69.

Що ж до останньої чверті, то тут українці і зовсім втомилися та посипалися. Американці ж почали грати на публіку – ефектні данки порадували публіку на трибунах. Фрателло навіть випустив на кілька хвилин Гладиря та Пустового, щоб ті могли розповісти дітям, що свого часу вони грали проти “Дрім тім”. А як міг запам`ятатися шанувальникам баскетболу Михайлюк?.. Розіграли комбінацію у стилі НБА: пас на 18-річного Святослава, який у польоті хотів покласти данк, але не прийняло кільце цю спробу.

Дуже не хотілося отримати “сотню” від зіркових суперників, і збірна змогла це завдання виконати. Окрім того, Україна на цей момент є колективом, який пропустив найменше від США на звітному Чемпіонаті світу. Підсумковий рахунок – 95:71. Але це ніяк не може вплинути на те, що ми маємо пооплесквати цій команді, яка, вперше в історії здобувши путівку на ЧС, ще й непогано там виступила. Тепер будемо чекати наступних великих турнірів, зокрема Євробаскет-2015. І як же прикро, що він не буде для нас домашнім…

Чемпіонат світу-2014 з баскетболу

Група C

Більбао, Іспанія

5-й тур

4 вересня

Україна – США 71:95 (19:14, 13:30, 22:25, 17:26)

Україна: Кравцов (15), Джетер (13), Забірченко (7), Липовий (6 + 6 втрат), Корнієнко (4 + 6 підбирань) – старт; Зайцев (11), Мішула (6 + 4 передачі), Натяжко (6), Михайлюк (3), Пустозвонов (0), Пустовий (0), Гладир (0).

США: Харден (17 + 5 передач), Каррі (14), Девіс (12 + 6 підбирань) Ірвінг (11 + 6 передач), Фарід (10 + 8 підбирань) – старт; Казінс (11), Томпсон (7 + 5 підбирань), ДеРозан (5), Роуз (4), Пламлі (2), Гей (2), Драммонд (0).

Двоочкові кидки: 17/38 (45%) – 32/61 (53%)

Триочкові кидки: 8/24 (33%) – 5/12 (42%)

Штрафні кидки: 13/19 (68%) – 16/21 (76%)

Підбирання: 34:42; Передачі: 8:25; Втрати: 19:10.

Ajnj^ sportanalytic.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *