Баскетбол. "Політехніків" сприйняли за заробітчан і не пустили до Іспанії

|

БК «Львівська політехніка-Галичина» мала завтра вилітати до Іспанії, де був запланований тренувальний збір. У його рамках львівські баскетболісти мали провести ряд матчів, у тому числі й з переможцем Кубку ФІБА – «Жироною». Однак Посольство Іспанії в Україні відмовило клубу у видачі візи. Про це сьогодні, 30 серпня, кореспонденту ЗІКу повідомив голова клубу Ігор Савицький.

Усю вину за інцидент Ігор Савицький покладає на недолуге законодавство: «Верховна Рада України мала ратифікувати договір про перетин кордону з країнами Євросоюзу. У тому числі й спортивними делегаціями. Іспанська баскетбольна асоціація включила «Політехніку-Галичину» в свій календар й зазнає збитків через нашу відсутність. Іспанці вже подали ноту протесту в Міністерство закордонних справ України».

За словами Ігоря Савицького, в Посольстві Іспанії в Україні вважають, що «політехи» збиралися їхати до них в країну на… заробітки!

Головний тренер «Львівської політехніки-Галичини» Валентин Воронін у розпачі: «Я навіть не знаю, що тепер робити. У мене всі плани поламалися. Як тепер готуватися до сезону?!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *