Футбол. ФК "Львів" перемагає "Прикарпаття" у Кубку України 3:0

|

Футбольний клуб “Львів” без особливих труднощів вийшов до наступного раунду Кубку України. У рідних стінах гравці «Львова»«розправилися» з івано-франківським «Прикарпаттям». Вже в перших двадцять хвилин гри «синьо-золоті» створили біля воріт Раковіци стільки небезпечних моментів, що їх могло б вистачити на кілька матчів, однак лише один з них вдалось втілити в гол. Григорій Баранець виявився найспритнішим у штрафному майданчику суперників і після подачі кутового головою відправив м’яча у сітку воріт.

За хвилину львів’яни могли повторити свій успіх. Знову небезпека виникла після виконання кутового удару. Спочатку Лобойко, а потім Даньків з Г. Баранцем намагалися заштовхнути м’яча у рамку, і тільки завдяки відчайдушним діям захисників і голкіпера «Прикарпаття» «смугастий» не пересік лінії воріт. Також нагоду відзначитись змарнував Гальчук, який головою пробив над перекладиною, мав забивати Лобойко: в оточенні Бута він з м’ячем пройшов у штрафний майданчик і з гострого кута завдав удару, проте Раковіца вчасно вийшов з воріт і відбив постріл львівського гравця.

Постійно «тероризував» оборону «Прикарпаття» Григорій Баранець, якому, очевидно, було мало одного забитого м’яча. Отримавши довгу, а головне точну, передачу від свого брата, Г. Баранець вийшов віч-на-віч з голкіпером, але переграти івано-франківського стража воріт не зміг. Не став проблемою для Раковіци і дальній постріл Г. Баранця – воротар зловив м’яча в руки. А от з потужним пострілом Ільчишина з лінії штрафного майданчика голкіпер «Прикарпаття» навряд чи впорався б, проте, на щастя для іванофранківців, м’яч пролетів над перекладиною. Втім, як виявилось згодом, у Ільчишина в цьому матчі ще все було попереду…

Гравці «Прикарпаття», яких рахунок на табло зобов’язував йти вперед, чомусь нічим не змогли відповісти на атаки львів’ян і активізувались лише наприкінці першого тайму. Склалось враження, що івано-франківським футболістам байдуже як закінчиться поєдинок. Також, очевидно, далась взнаки відсутність чотирьох основних гравців команди, які поїхали на Універсіаду.

Ближче до свистка на перерву львів’яни віддали ініціативу, і гравці «Прикарпаття» мали кілька нагод відновити рівновагу. Небезпечних ударів завдавали Іванишин і Микуляк, однак м’яч після їхніх ударів летів вище воріт. А найреальнішу можливість зрівняти рахунок гості втратили наприкінці першого тайму, коли Коцабюк пасом урозріс вивів на побачення з Марущаком Скорохода, однак і після його удару м’яч розминувся з воротами.

Під час перерви поле стадіону скропив невеликий дощ, який припинився відразу після виходу футболістів на другий тайм. Проте суттєвого впливу на гру команд мокрий газон не мав. Першими по перерві могли вразити ворота гравці «Прикарпаття». Щеглюк, який вийшов на заміну, навісив на Веретка, і півзахисник головою пробив над самою перекладиною. А вже за кілька хвилин іванофранківці одержали другого гола у власні ворота. М’яч після навісу Ільчишина знайшов голову Г. Баранця, в цей момент Раковіца дещо вийшов з воріт, і Григорій «парашутом» переправив «смугастого» за спину голкіперові. З надією врятувати команду Раковіца ще кинувся у відчайдушному стрибку, та марно – 2:0.

А ще за деякий час м’яч утретє побував у сітці воріт. Якщо удари Горецького та Теплого не досягли цілі, то снайперський постріл Ільчишина метрів з 30-ти змусив капітулювати голкіпера «Прикарпаття». Гості ще спробували скоротити рахунок, однак їхні потуги не принесли бажаного результату. Удару Веретка завадив потрапити у ворота Б. Баранець – від рикошету «круглий» пролетів над перекладиною. А постріли Кавінського та Коцабюка не відзначились особливою влучністю. Могли ще забити і львівські футболісти, проте часто через елементарні помилки рахунок на табло так і залишився незмінним.

Сергій Пташник: «Сьогодні наша команда нічого не змогла протиставити команді «Львова». Івано-франківські ігри з львів’янами завжди були бойовими, але, на превеликий жаль, футболісти нинішнього «Прикарпаття» трохи не відповідають рівневі тієї команди, яка була колись. Проте я вважаю, що ми незабаром розв’яжему цю проблему. Не можна сказати, що ми не хотіли сьогодні перемогти – ми просто не могли цього зробити»

Степан Юрчишин: «Результат є, проте все-таки хочеться трохи кращої гри. Оскільки команда молода, то ми до цього поки що тільки йдемо. ФК «Львів» може виступати краще, і, на мій погляд, з кожною грою ми прибавлятимемо у грі».

Склади команд:

“Львів”: Марущак, Гальчук, Романюк, Гончарук (Федорчук 57), Г. Баранець, Даньків, Теплий (Козьбан 67), Б. Баранець, Ханас (Горецький 52), Ільчишин, Лобойко.

“Прикарпаття”: Раковіца, Кавінський, Баб’юк, Деренюк, Іванишин (Барчук 65), Тофан, Коцабюк, Веретко, Бут (Керчу 45), Скороход (Щеглюк 45).

Голи: Г. Баранець 9, 55, Ільчишин 63.

www.ua-football.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *