Футбол. "Карпати" здолали "Харків" і утримують третю позицію

|

Львівські «Карпати» у неділю, 22 жовтня, здолали футбольний клуб «Харків» з рахунком 1:0 і закріпилися на третьому місці в турнірній таблиці чемпіонату України. Статус третьої команди чемпіонату зобов’язував “зелено-білих” у будь-якому разі не втрачати очки з командою з дна турнірної таблиці. З певними труднощами, однак “Карпати” все ж зуміли забити один гол і здобути три очки, повідомляє офіційний сайт ФК «Карпати».

Підопічні Володимира Кулаєва з перших хвилин віддали ініціативу “Карпатам”, у чому, як виявилося в підсумку, була їхня фатальна помилка. Після кількох невикористаних моментів на перших хвилинах львів’янам вдалося забити швидкий гол. Після пасу з глибини поля у центр штрафного Максим Фещук вдало прийняв м’яч на 11-метровій позначці і точно скинув на Рошу Батішту. А бразилець зіграв на радість львівським уболівальникам: його обвідний удар у нижній кут з лінії штрафного голкіпер харків’ян Дмитро Стойко витягнути не зміг. Четвертий гол Батісти у чемпіонаті та перший гольовий пас Максима Фещука.

Після пропущеного голу харків’яни на деякий час перехопили ініціативу, проте чогось путнього біля львівських воріт створити так і не зуміли. Ще до перерви значно небезпечніші моменти створили саме “Карпати”. На 42-й хвилині лівий захисник “Карпат” Олег Тимчишин, який ніколи не відзначався особливою технікою, обіграв трьох (!) захисників, увійшов у штрафний майданчик гостей, але пробив повз ворота.

Якби Тимчишин забив, другий тайм для “Карпат” видався б значно легшим. А так уболівальникам “зелено-білих” у другій половині гри довелося добряче понервувати. По суті, футболісти Харкова так і не створили жодного моменту, після якого їм можна було б хапатися за голову. Проте напруга за такого “слизького” рахунку не спадала до фінального свистка.

В останні 20 хвилин, як це зазвичай буває у цій першості в разі переможного для “Карпат” рахунку, сильніше зіграла захисна лінія команди, ніж атакуюча. Оборона “Карпат” так і не дозволила футболістам з Харкова створити щось екстраординарне біля своїх воріт. “Зелено-білі” знову здобули хоча й не надто красиву, проте дуже потрібну перемогу в рідних стінах.



Ця перемога “Карпат” стала дуже потрібною, в контексті боротьби за третю сходинку турнірної таблиці. Зважаючи на те, що київський “Арсенал” переміг на виїзді одного з грандів українського футболу – донецький “Шахтар”, а “Дніпро” на виїзді здолав одеський “Чорноморець”, ця перемога дозволила львів’янам зберегти третю сходинку у турнірній таблиці та навіть наблизитися до свого наступного суперника в чемпіонаті.

Коментарі:

Володимир Кулаєв, головний тренер ФК „Харків”

Гра сьогодні була досить рівною, з помилками кожної з команд. Різниця тільки у тому, що “Карпати” зуміли використати наші помилки, а ми їхні – ні. Важко сказати, чому ми програємо стільки поєдинків на виїзді. Можливо, тут річ у психології та відсутності досвіду.

Олександр Іщенко, головний тренер ФК „Карпати”

Хоча ми й здобули три очки, особисто я грою залишився незадоволений. Нам так і не вдалося здобути контроль у грі у центрі поля. Хоча не слід забувати, що у складі ФК “Харків” у центральній лінії півзахисту виступають хоча й молоді, але вже кваліфіковані футболісти, котрі за своїми плечима мають не один виступ за молодіжну збірну України. Якщо порівнювати з поєдинком проти “Сталі”, то сьогодні нам було значно важче. Проте важко звинувачувати наших футболістів у тому, що вони не продемонстрували красивої гри: всі вони живі люди, і дуже хотіли перемогти на очах у львівських уболівальників.

Карпати” – ФК „Харків” – 1:0 (1:0)

Гол: Батіста, 16

Львів. Стадіон “Україна”, 18 000 глядачів.

Судді: Орєхов (Київ), Цимбал (Київ), Бичкало (Одеса)

Делегат ФФУ: Дяченко (Полтава)

„Карпати”: Тлумак, Федорів, Распопов, Іщенко, Тимчишин, Ґодвін (Лапко 83), Пшеничних, Худоб`як, Батіста, Фещук (Платон 69 ), Кобін (Сучков 54)

ФК „Харків”: Стойко, Березовчук, Комарницкий (Буряк 46), Опря, Ветренніков, Шопін (Гунчак 60), Чеберячко, Максимов, Ситник, Целих (Цигирлаш 46), Гладкий

Попередження: Распопов, 59, Чеберячко, 90.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *