Стало відомо чого добивався Путін на зустрічі з Порошенком в Парижі

|

Україна не має ухвалювати нових законів щодо амністії або щодо  особливостей місцевого самоврядування, хоча на цьому наполягали у Франції. Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, інформує УП.

Париж

Так, за його словами на переговорах у Парижі Україні Росія нав’язувала необхідність прийняти нові закони про амністію, особливості самоврядування Донбасу і про вибори.

«Щоб відчути чи вдалося нам відстояти інтереси України, чи ні. Я б хотів навести деякі приклади… під час переговорів РФ переслідувала власні інтереси… зокрема наголошувалось на тому, що Україна має внести свої зміни до Конституції – цього не відбулося. Йшлося, що Україна має прийняти закон про амністію і автоматично амністувати всіх бойовиків – цього не відбулося», – сказав він.

«По-третє, наполягалося, щоб повна амністія була запроваджена до місцевих виборів на Донбасі. Цього не сталося, бо амністія може бути надана тільки законно обранними органами влади, тому ця спробу була відкинута», – зазначив Єлісєєв.

«Нам нав’язували необхідність ухвалити новий закон про особливий статус Донбасу, щоб він був попередньо узгоджений з бойовиками. Цього теж не відбулося», – повідомив він.

«Нам нав’язували, щоб був ухвалений якийсь новий закон про вибори, щоб він враховував інтереси бойовиків і окремі пропозиції окремих модераторів. Цього те не відбулося. Більше того, ми виходимо з того, що вибори мають відбуватися на основі українського законодавства під моніторингом БДІПЛ/ОБСЄ», – зазначив Єлісєєв.

Нам нав’язували, щоб відбулися фейкові вибори. Нам намагалися нав’язати, щоб ми відклали тимчасову імплементацію торговельної частини угоди про асоціації, яка має набути чинності в січні 2016 року. Ця ідея також була відкинута.

Намагалися пом’якшити санкції ЄС проти РФ, цього не сталося.

«Ми відкинули всі спроби тиску», – резюмував він.

«Нам вдалося зміцнити єдність всередині ЄС, незважаючи на пробу РФ її розбити», – додав Єлісєєв.

Фото: ukr.lb.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *