ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщині загрожують спалахи інфекційних хвороб: де найменше щеплених

Наталія Жолинська

|

Львівщина під загрозою спалахів інфекційних хвороб. Певні громади нехтують щепленнями дітей проти поширених захворювань. Зокрема, найменше провакцинувались мешканці Турківської громади, останнє місце в антирейтингу посіла Оброшинська громада. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.  

Як зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, в області є певні територіальні громади, де систематично нехтують щепленнями дітей проти кашлюку, дифтерії та правця.

Зокрема громадами Львівської області, де найменша кількість провакцинованих, є: 

  1. Турківська – 18,6%;
  2. Івано-Франківська – 26%;
  3. Сколівська – 31,5%;
  4. Старосамбірська – 33,6%;
  5. Мостиська – 36,5%;
  6. Жовківська – 37,5%;
  7. Шегинівська – 40,4%;
  8. Судововишнянська – 41,3%
  9. Підберізцівська – 48%;
  10. Оброшинська – 55,2%.

Така ж проблема побутує у цих громадах зі щепленням неповнолітніх інших вікових груп. Так, за дев’ять місяців на Львівщині провакцинували лише 61,8% дітей до року. В той час як по Україні за той самий період цей показник становить 68,4%.

«Таке «геройство» тягне за собою важкий перебіг захворювань, а часом інвалідність і смерть. Через таку проблему у нашій області складно створити колективний імунітет, є загроза спалахів та епідемій інфекційних хвороб», – наголосив Максим Козицький.

Фото: з відкритих джерел

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *