ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни розстріляли цивільних у Селидовому на Донеччині

Олег Дерев'янко

|

У місті Селидове Донецької області окупанти вбили місцевих жителів та розстріляли цивільну автівку. Правоохоронці розпочали розслідування. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними відомства, 27 жовтня у декількох Telegram-каналах опублікували інформацію про вбивства окупантами мирних жителів у місті Селидове.

На оприлюдненому відео зафіксовано, як окупанти, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль у населеному пункті. Під час атаки в салоні перебували двоє громадян, одного з них поранено.

Після цього на місце події прибули військові ЗСУ та, відтягнувши з лінії вогню постраждалого, надали йому першу медичну допомогу й евакуювали цивільних з-під обстрілу. Попередньо, це сталось 24 жовтня.

Крім того, за даними медіа, росіяни розстріляли у місті двох жінок. У районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, знаходяться тіла загиблих цивільних. Їх могли вбити, коли ту частину міста захопили окупанти.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Наразі слідчі встановлюють обставини подій та ідентифікують жертв окупантів.

Оновлено

Згодом омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що надіслав листи до міжнародних організацій, зокрема до Організації Об’єднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«РФ вчиняє злочини кожного дня в Україні! Агресора потрібно зупинити зараз! Злочинців потрібно покарати вже зараз», – наголосив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *