ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканця Львівщини засудили на 5 років за допомогу ухилянтам перетнути кордон

Наталія Жолинська

|

Суд виніс вирок стриянину Тарасу Сливці, який допомагав військовозобов’язаним виїхати за кордон як міжнародним перевізникам. Його засудили на 5 років. Про це пише Zaxid.net. 

Як вказано в матеріалах справи, у листопаді 2022 року Тарас Сливка вступив у злочинну організацію, що займалася незаконним переправленням військовозобов’язаних чоловіків через кордон. Вони підшуковували охочих виїхати з України, реєстрували їх як ФОПів-перевізників. 

Також на них реєстрували вантажівку масою 3,5 тон, після чого допомагали отримати ліцензію на міжнародні перевезення. Далі злочинці підробляли ухилянтам й інші документи, на основі яких їхні дані вносили до інформаційної системи «Шлях».  

Зокрема, для реалізації схеми Тарас Сливка зареєстрував військовозобовʼязаного як підприємця через виконавчий комітет Ірпінської міської ради. Він купив мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter та допоміг чоловікові підробити інші документи. Завдяки цій схемі на початку січня військовозобов’язаний виїхав до Польщі. Таких випадків було щонайменше чотири.  

У суді Тарас Сливка свою вину визнав та підтвердив обставини справи, у вчиненому розкаявся. Враховуючи обставини справи, суддя Жовківського райсуду Володимир Мікула визнав Тараса Сливку винним за ч. 2 ст. 332 ККУ і призначив йому 5 років позбавлення волі. Цей вирок ще можна оскаржити в апеляції. 

Як повідомляв Львівський портал, це далеко не перший подібний випадок переправлення за кордон. Зокрема, на початку року на Львівщині правоохоронці припинили схему незаконного виїзду ухилянтів за кордон, яких за гроші вносили у систему «Шлях»

Ще один випадок у Львівській області зафіксували цьогоріч у травні, де львів’яни за 7 тисяч доларів влаштовували ухилянтів водіями міжнародних рейсів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *