ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали організатора втечі чоловіків за кордон через систему «Шлях»

Марія Дорофєєва

|

На Львівщині правоохоронці припинили схему незаконного виїзду ухилянтів за кордон, яких за гроші вносили у систему «Шлях». Організатора «бізнесу» та трьох його спільників затримали. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

За даними поліції, допомагали виїжджати військовозобов’язаним за кордон четверо мешканців Івано-Франківської області. Тепер 48-річному організатору групи та трьом його спільникам віком 41, 42 та 64 роки загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Встановлено, що підозрювані фіктивно працевлаштовували «клієнтів» на фірму, яка здійснювала міжнародні перевезення, та вносили їхні дані до однієї з інформаційних систем (системи «Шлях», – ред.), що давало право виїхати за межі України в умовах воєнного стану. Грошова винагорода залежала від терміну перебування «замовника» за кордоном – до 60 діб – 500 євро, без повернення назад – 4000 євро.

Слідчі повідомили організатору про підозру у вчинені криманального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. За цією статтею передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю ще до 3 років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *